Polaznici Đakonske pastoralne godine posjetili Župu sv. Anastazije u Samoboru

30.1.2023.

U nedjelju 29. siječnja 2023. godine polaznici ovogodišnje Đakonske pastoralne godine posjetili su Župu sv. Anastazije u Samoboru. Nakon kratke okrjepe đakoni su sudjelovali na misnom slavlju koje je predvodio mr. sc. Ivan Lukić, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditelj Đakonske pastoralne godine, uz koncelebraciju župnika preč. Ivice Cika. Propovijed je izrekao č.g. Mario Karadakić, đakon Zadarske nadbiskupije, a kod oltara su posluživali č.g. Ivan Raljušić, CPPS i fra Josip Jurić Šolto, OFM.


 
Na kraju misnog slavlja svjedočanstva o svom pozivu pred okupljenom zajednicom iznijeli su č.g. Mladen Protić, đakon Zadarske nadbiskupije i fr. Dragutin Ferencek, OP.


Nakon zajedničkog ručka i kraćeg odmora u župnom dvoru đakoni su se uputili prema franjevačkom samostanu, gdje ih je srdačno dočekao i s trenutnom situacijom samostana i crkve upoznao gvardijan fra Željko Janjić, OFM. Đakoni su potom posjetili i Kuću susreta „Tabor“ te su se kroz razgovor s fra Ivanom Matićem, OFM upoznali s nastankom i djelovanjem ove ustanove.Na kraju svog posjeta župi Samobor đakoni su posjetili samostan Sestara Služavki Malog Isusa. U samostanu ih je s. M. Petra Marjanović ukratko upoznala s poviješću samostana i djelovanja sestara u župi Samobor, nakon čega su svi zajedno molili za nova duhovna zvanja. Kraćim druženjem sa sestrama đakoni su završili svoj posjet župi Samobor.

Željko Valjak

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr