Završen niz radionica financijskog opismenjavanja

30.1.2023.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije održao je i treću radionicu financijskog opismenjavanja u okviru projekta »Caritas - ne riječima već djelima II«, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19. Treću i ujedno posljednju u nizu planiranih radionica financijskog opismenjavanja, zagrebački Caritas organizirao je u župi sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici 27. siječnja, u suradnji s upraviteljem župe preč. Nikolom Jurkovićem, a na njoj je sudjelovalo trideset i petero osnovnoškolaca.
 
Prva radionica financijskog opismenjavanja u okviru projekta »Caritas - ne riječima već djelima II« održana je 3. prosinca 2022. godine u Župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici, a druga 16. siječnja ove godine u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.
 
Polaznici svih radionica bili su osnovnoškolci i sve radionice vodila je tvrtka Klijent d.o.o. iz Zagreba.
 
Više informacija o projektu vrijednom 4.067.642,98 kn, u okviru kojega je do sada podijeljeno potrebitima na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije ukupno 8.116 paketa hrane i 4.000 paketa higijenskih potrepština, nalazi se na donjoj poveznici.
 
PROJEKT »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA II«Sadržaj objave isključiva je odgovornost Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst: CZN / S. Moškatelo
Fotografija: CZN / M. Borac

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr