Stranice

Je li Isus Josipa zvao ocem? | OČEVIM SRCEM (8)

Godinu sv. Josipa proglasio je papa Franjo proglasio Apostolskim pismom "Patris corde" 8. prosinca 2020. Tijekom godine Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije pripremao je videokateheze o svetom Josipu u kojima su sudjelovali svećenici Zagrebačke nadbiskupije kako bi vjernicima približili njegov život i djelovanje. Na kraju Godine sv. Josipa i u pripremi za svetkovinu Isusovog rođenja donosimo zadnju videokatehezu s nazivom Je li Isus Josipa zvao ocem? 

Osmu videokatehezu donosi mladomisnik vlč. Vatroslav Siketić koji na jednostavan i slikovit način prikazuje odnos sv. Josipa i Isusa.Spominje ulogu roditelja u odgoju, ali i ulogu oca koji za svoj životni uzor može odabrati upravo sv. Josipa. "Biti otac znači trajno rasti, trajno urastati u lik Boga Oca, odnosno postajati sve prozirnijim poput kristala i dopuštati Božjem svjetlu da sjaji kroz njega." Također, vlč. Siketić se osvrće na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije kojim je zaključena Godina sv. Josipa, a spominje i blaženika koji je posebno častio taj blagdan.



Osim videozapisa, priredili smo tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Također, svake srijede predstavljali smo kapelice posvećene sv. Josipu koje se nalaze na području Zagrebačke nadbiskupije. Za kraj je predstavljena kapela koja se smatra prvom crkvom posvećenom sv. Josipu u Hrvatskoj, a to je kapela sv. Josipa na zagrebačkom Josipovcu.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije 
Ispišite stranicu: