HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.02.2023.

Stepinčevo u Krašiću

Blagdan bl. Alojzija Stepinca u njegovoj rodnoj župi u Krašiću, u godini u kojoj slavimo 25. obljetnicu beatifikacije bl. kardinala Alojzija Stepinca, a 12. siječnja 1953. prije 70 godina papa Pio XII. proglasio je Alojzija Stepinca kardinalom Svete Rimske Crkve bit će svečano proslavljen u petak 10. veljače. Mise u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva bit će slavljene u 8, 10:30 i 18 sati. Misu u 10:30 predslavit će umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar.

Od 1. do 9. veljače 2023. slavimo veliku Devetnicu kao duhovnu pripravu za blagdan Stepinčeva.
Svaki dan bit će:
➢ u 17 sati - križni put s Isusom i bl. Alojzijem (vani na otvorenom)
➢ u 18 sati - svečana sveta misa s homilijom u župnoj crkvi

Nakon svete mise ili prije pobožnosti križnog putahodočasnici mogu posjetiti obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca, odnosno sobe u kojima je blaženik živio, radio i podnio mučeništvo. Naposljetku rođen je za Nebo 10. veljače 1960.
Nakon misnog slavlja, a prije odlaska svojim domovima, za sve hodočasnike bit će pripravljena mala večera (krašićke kobasice, kruh, kuhano vino i čaj) u šatoru odmah ispod crkve, a za sve svećenike večera će biti u dvorani Pastoralnog centra.

Euharistijsko slavlje prenositi će se uživo na Laudato obiteljskoj televiziji, Hrvatskom katoličkom radiju te na Radio Mariji! 


Ispišite stranicu: