Idite k Josipu! | OČEVIM SRCEM (7)

19.11.2021.

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, pripremili smo serijal videokateheza o sv. Josipu. Kateheze od 10-ak minuta predvode svećenici Zagrebačke nadbiskupije.

Ususret obilježavanju Svjetskog dana mladih, koji će se u Zagrebačkoj nadbiskupiji održati u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, donosimo katehezu Idite k Josipu. U toj, sedmoj, videokatehezi u kojoj potiče sve da idu k Josipu rektor svetišta mons. Antun Sente, ml. uspoređuje starozavjetnog i novozavjetnog Josipa istučući njihovu uronjenost u Boga.
 

Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji
 "Novozavjetni Josip je bio sav uronjen u Boga i zato je mogao prepoznati u Blaženoj Djevici Mariji majku božanskog djeteta, prihvatiti ju i zavoliti i zajedno s njom živjeti i radovati se rođenju Isusa Krista i Isusa Krista nositi kao malenog dječaka!" 

Uz videozapise priredili smo tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Osim toga,  u rubrici Godina sv. Josipa možete pronaći i tekstove o kapelicama u Zagrebačkoj nadbiskupiji koje su posvećene upravo sv. Josipu.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr