Izbornik

I papa emeritus Benedikt XVI. izrazio blizinu žrtvama potresa

14.01.2021


Foto: Arhivska fotografija, Zagreb, 4.6.2011 - Papa Benedikt XVI. stigao je na Trg bana Josipa Jelačića, gdje ga je, uz pjesmu, dočekalo mnoštvo mladih iz svih hrvatskih biskupija i inozemstva koji su sudjelovali u bdijenju sa Svetim Ocem. (D).foto FaH/ POOL/ Tomislav PAVLEK/ ua

Nakon što je papa Franjo na općoj audijenciji u srijedu 30. prosinca pozvao na "ublažavanje patnja dragomu hrvatskomu narodu" koji je pogodio potres, s nadnevnkom 31. prosinca, i papa emeritus Benedikt XVI. poslao je pismo zagrebačkomu nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u kojem je također izrazio snažnu molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima.

Pismo u cijelosti glasi:

"Dragi Uzoriti gospodine,
u trenutku kada sam počeo pisati nekoliko čestitarskih redaka za Novu godinu, da bih zahvalio na Vašemu lijepom pismu od 10. prosinca, do mene su doprle vijesti o potresu koji je uzrokovao brojna razaranja u Vašoj ljubljenoj Nadbiskupiji. Mogu Vam samo priopćiti svoju duboku ganutost i svoje dioništvo u boli, prouzročenoj tim neshvatljivim događajem. S cijelim svojim domom molim Dijete Isusa da vidi trpljenja tolikih nedužnih osoba i da pomogne u ponovnoj izgradnji razrušenoga.

U tome smislu svim svojim srcem prihvaćam Vašu molbu „da blagoslovim Crkvu zagrebačku i cijelu Hrvatsku“.

Vaš u Gospodinu,
Benedikt XVI


Faksimil pisma pape emeritusa Benedikta XVI. zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću


 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije