Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Besplatno primiste - besplatno dajte!



Zagrebačka Župa sv. Blaža, u subotu 22. studenog, obilježila je Dan starijih i bolesnih župljana pod geslom Besplatno primiste - besplatno dajte!

To je već tradicionalni susret koji organiziraju Caritas župe i zajednica mladih. Susret je započeo u župnoj dvorani euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik mons. Zvonimir Sekelj.

U prigodnoj homiliji je naglasio kako je Isus svojim čovještvom prihvatio i našu ljudsku patnju, bolest i slabost. Time je pokazao posebnu blizinu svima onima među nama koji trpe na duši i tijelu.



Susret se nastavio u župnoj vjeronaučnoj dvorani gdje je zbor mladih pripremio prigodni program pod nazivom Život je putovanje- putujmo zajedno!

Volonteri župnog Caritasa pripremili su domjenak i okrepu za sve sudionike.

Susret je završio nizom starogradskih pjesmama koje su izvodili članovi župnog mješovitog zbora. Pedesetak korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Centar te starijih i bolesnih župljana radosno su se odazvali te kroz molitvu, pjesmu i druženje pokazali kako je mladost bolja ako uči od starosti a starost ljepša ako ima pomoć mladosti.

Doria Podvorec
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda