HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.04.2024.

Animatorski susret za bogoslove prve i druge godine

U Duhovno-pastoralnom centru za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije u Carevdaru u subotu 27. i nedjelju 28. travnja 2024. godine održao se formacijski susret za bogoslove prve i druge godine Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu u suradnji s Uredom za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. 
 
Susret koji su pripremili animatori instruktori Zagrebačke nadbiskupije započeo je uvodnim pozdravom i nagovorom povjerenika za pastoral mladih vlč. Filipa Šešeka. Uslijedio je rad u malim grupama i predavanje o preventivnom sustavu sv. Ivana Bosca. Poslijepodne su bogoslovi sudjelovali u  radionicama o suradnji, pripremi i organizaciji igre te animaciji djece i mladih uz pomoć igara povezanih s biblijskim tekstovima.
 
Nakon radionica i predavanja misno slavlje predvodio je vlč. Šešek, koji je u homiliji poručio kako trebamo slijediti primjer svetoga Pavla kojega Gospodin postavio za svjetlost naroda da svojim životom govori o Njemu. „Isus je onaj za kojim čeznem kada me ništa ne usrećuje. Ljubav njegova objasnila nam je sve u životu. Molimo Gospodina da ga znamo prepoznati i da ga zaista proslavimo“, naglasio je povjerenik za mlade.
 
Animatori su za bogoslove pripremili veselu večer, a dan je završio zajedničkom molitvom.
 
Nedjeljno misno slavlje u župnoj crkvi sv. Barbare predvodio je odgojitelj u Bogosloviji vlč. Toni Potrebić, u zajedništvu sa župnikom vlč. Dominikom Jaićem i okupljenom župnom zajednicom. Vlč. Potrebić u homiliji je kazao kako Bog prema nama „čini sve kako bismo mi dali obilatog roda. Što je nama potrebno da bismo donijeli roda? Isus nam kaže da smo mi ljudi oni koji smo pozvani donijeti obilat rod - ljubav prema bližnjima. To je plod koji smo pozvani donositi u svome životu, to je upisano u naše biće. Poziva nas da donosimo plodove dobrih djela, plodove ljubavi prema bližnjima. Da bismo to mogli činiti, pozvani smo vratiti se na onaj istinski trs, a to je Isus Krist.“
 
Nakon misnog slavlja bogoslovi su sudjelovali na radionicama o grupnoj dinamici posvijestivši si važnost zauzimanja i dodjeljivanja određenih uloga, ali i opasnost etiketiranja u međuljudskim odnosima.
 
Na susretu su sudjelovala 23 bogoslova prve i druge godine formacije u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Ured za pastoral mladih
Ispišite stranicu: