HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.02.2016.

Biskup Gorski krstio jedanaesto dijete obitelji Naglić



U subotu, 13. veljače 2016. u Župi Uzašašća Gospodnjega, Sloboština pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski, predvodio je misno slavlje prigodom kojeg je krstio Leticiju Ivanu, jedanaesto dijete u obitelji Hrvoja i Sonje Naglić.

„Kad je kardinal Bozanić predložio 2001. godine da biskup krsti svako peto dijete u obitelji, jedva je bilo nešto djece za krstiti, a sad jedva nas četvorica stignemo na sva mjesta“, prisjetio se biskup Gorski započinjući propovijed.

„U čitanjima proroci pozivaju na promjenu života. Svake korizme zadajemo si razne pokore, odricanja, a na kraju korizmenog vremena kao da smo isti, kao da nam Gospodinova milosrdna ruka nije ništa učinila“, naglasio je biskup te nastavio: „Korizma je ove godine obilježena Božjim milosrđem, želimo da nas Božje milosrđe iznutra promijeni, bilo bi krivo razumjeti milosrđe kao izvanjsko, jer onda ostajemo isti, ne mijenjamo se, ne mijenjamo svoje srce.

Potrebno je ne samo ostati na molitvi, već kako i papa Franjo naglašava, treba činiti tjelesna i duhovna djela milosrđa. Prvi čin milosrđa koji Bog čini je dar krštenja. Dotiče nas vodom krštenja i čisti nas, da svi koji smo ukopani s Kristom u vodi krštenja i ustanemo s Njime ne samo dušom, već i tijelom“, rekao je biskup.

Nakon propovijedi uslijedio je obred krštenja djevojčice Leticije Ivane.

Zahvaljujući biskupu na dolasku, domaći župnik vlč. Ivica Šturlić istaknuo je kako ovo nije samo slavlje obitelji Naglić, već cijele župne zajednice, te se prisjetio riječi biskupa Gorskog, kada je kao rektor bogoslovije, u vrijeme obnove bogoslovnog sjemeništa bogoslovima znao reći: „Dečki ovo je bajka!“

Završavajući misno slavlje biskup je zahvalio obitelji Naglić na prihvaćanju života, i ohrabrio udruživanje u dobru, povezivanje i udruživanje obitelji unutar župne zajednice.

Emilija Čapo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: