HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.02.2016.

Bogat tjedan u Župi Tijela Kristova



U tjednu od 8. do 14. veljače Župa Tijela Kristova u Sopotu obilježila je nekoliko događaja. Tjedan je započeo sjećanjem na blaženog Alojzija Stepinca, a završio blagoslovom bračnih parova na spomendan sv. Valentina.

U utorak je proslavljen spomendan blaženog Alojzija Stepinca, a u srijedu je započela korizma. Svetu misu predvodio je župnik vlč. Ivan Kobešćak, koji je pozvao vjernike da se u korizmi trude postom, molitvom, čitanjem Svetog pisma i djelima milosrđa približiti Bogu te postati milosrdni poput Oca, na što nas poziva i geslo Godine milosrđa.

Na blagdan Gospe Lurdske, svetu misu i klanjanje predvodio je preč. Marko Kovač, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola, a pjesmom animirao zbor mladih. Nakon homilije, zajedno sa župnikom, vlč. Ivanom Kobešćakom podijelio je bolesničko pomazanje starijima i bolesnima prisutnima na misi.

Hiwote Tadesse, violistica župnog zbora mladih, u subotu je održala koncert klasične glazbe pod nazivom "Dvanaest čivija". Prvi dio koncerta posjetitelji su mogli uživati u zvucima viole i skladbama J. S. Bacha, dok je u drugom dijelu koncerta gudački trio izveo skladbu L. van Beethovena.



Na prvu korizmenu nedjelju i spomendan svetog Valentina, središnjoj svetoj misi u 11 sati prisustvovali su bračni parovi, koji su i ove godine nakon homilije obnovili svoje bračne zavjete. Nakon svete mise bračni parovi okupili su se na zajedničko fotografiranje te im je župnik tom prilikom uručio simbolični dar, krunicu, kako bi zajedno molili u toplini svojega doma te ujedno i izvršavali jedno od duhovnih djela milosrđa - za žive i mrtve Boga moliti.



Priprema za Uskrs u korizmi nastavlja se Korizmenim četvrtkom. Korizmeni četvrtak u Sopotu poseban je oblik pripreme u korizmi u kojem župljani svetom misom i klanjanjem, koje predvode različiti svećenici, pokušavaju o korizmi i Riječi Božjoj razmišljati na različite načine.


Ida Vincelj
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: