HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.02.2016.

Caritasova stručna pomoć u bračnim problemima



»U trenucima kada mislite da brak ide svome kraju izuzetno je važno reagirati brzo i stručno, dobili smo termin u roku par dana, a djelatnica Savjetovališta povela nas je na novo putovanje našim bračnim vodama, od srca joj hvala«, izjavila je u evaluacijskom listiću gospođa Ž (48), korisnica Caritasovog obiteljskog savjetovališta na zagrebačkoj Trešnjevci. To je samo jedna u nizu brojnih pohvala koje za rad dobivaju zaposlenice socijalna radnica i psihologinja te stručni volonteri.

 
Osvrćući se na brojčane podatke o prošlogodišnjem radu Obiteljskog savjetovališta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, voditeljica Ana Štimac naglasila je da je tijekom 2015. godine u Caritasovom Obiteljskom savjetovalištu najviše porastao broj ‘obiteljskih tretmana’, broj polaznika Kreativne terapijske radionice, te broj onih koji su se odlučili na psihotestiranja.

U istom razdoblju značajno se smanjio broj ‘grupnih tretmana’ za ovisnike te broj individualnih tretmana. Tijekom 2015. godine različite oblike pomoći Obiteljskog savjetovališta koristilo je 495 klijenata.
 
Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zagrebačke nadbiskupije namijenjeno je osobama koje imaju osobnih, bračnih ili obiteljskih poteškoća, probleme u odnosu s drugima, razvojnih ili obrazovnih teškoća, a žele ih riješiti uz stručnu pomoć. Usluge Savjetovališta su besplatne, a brojne izjave klijenata dobivenih putem anonimne ankete potvrđuju kvalitetu njegova rada. Evo nekih od njih:
 
  • Nadmašilo je sva moja očekivanja, radili smo upravo na onome što sam želio iako sam totalno drugačije zamišljao i predviđao. No, postignuto je upravo željeno s moje strane, sretan sam i zahvalan.  M. (34)
  • Saslušana sam i dobila bitne smjernice kako imati bolji odnos sa voljenim djetetom u krizi; atmosfera je kao u toploj kući. Moja preporuka mojim bližnjima. Ž. (65)
  • Nisam očekivala puno, ali kad je savjetovanje počelo, oduševila sam se koliko mi je pomoglo. Sigurna sam da sam ovdje dobila bolju pomoć nego kod nekih „razvikanih“ terapeuta. Preporučit ću i dalje.  Ž. (35)
  • Izvrsno. Profesionalno. Meni je ovo osobno najveća pomoć koju sam ikad u životu dobila.  - Ž. (48)
  • Smatram da je izuzetno korisno jer se može razgovarati sa nepristranom osobom, može se u ugodnoj i opuštenoj atmosferi 'olakšati dušu'. Preporučio bih potrebitima.  - M (31)
  • Takav način savjetovanja i rješavanja problema mi se sviđa kao i pristup djelatnika, njihovo razumijevanje za probleme i angažiranost oko rješavanja istih.  - M. (44)
  • Iznimno, pogotovo u početku tretmana, potpuno se unijela u naš problem, razgovarala je sa svakim pojedinačno - 6 članova obitelji.  - M. (66)
  • Meni je savjetvalište puno pomoglo i prije sam bila na savjetovanju, ali ovdje sam dobila savjete duhovnog i vjerskog karaktera što je meni izuzetno važno.  - Ž. (43)
  • Super! I više nego sam očekivao. Savjetovalište bi trebalo više reklamirati da je svima makar informativno poznato.  - M. (53)
 
 
K O N T A K T
 
Obiteljsko savjetovalište Caritasa Zagrebačke nadbiskupije
Selska cesta 165, 10110 Zagreb
 
RADNO VRIJEME
- od ponedjeljka do četvrtka, od 9 do 18 sati
- petkom od 9 do 15 sati
 
T - 01 366 88 22 i 01 301 62 74
E - obiteljskosavjetovaliste@czn.hr
 
Facebook grupa:
Caritas Zagrebačke nadbiskupije - Obiteljsko savjetovalište
https://www.facebook.com/groups/138666652811326/?fref=ts
 
Ispišite stranicu: