HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.05.2022.

Hodočašće krizmanika župe sv. Martina biskupa iz Dugog Sela u Karlovac i Krašić



Ovogodišnji krizmanici župe sv. Martina Biskupa iz Dugog Sela, 30. svibnja, na Dan Državnosti pošli su na hodočašće sv. Josipu u Nacionalno svetište u Karlovac i u Krašić, rodnu župu bl. Alojzija Stepinca u znak zahvale za ovogodišnju pripravu i primanje sakramenta Potvrde.

Najprije su stigli u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac gdje ih je dočekao župnik i rektor svetišta mons. Antun Sente koji im je progovorio o povijesti i važnosti ovog Svetišta, o sv. Josipu i njegovoj blizini sa svakom mladom osobom, o raznim uslišanjima po zagovoru sv. Josipa te mlade potaknuo da poput Josipa budu hrabri i da Zaštitnika Domovine zazivaju za pomoć u raznim potrebama.







Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio dugoselski župnik vlč. Ivan Valentić koji je mlade pozvao da u misi posebno mole za svoje obitelji, prijatelje i sve drage osobe, ali i za čitav naš hrvatski narod.

Nakon mise, maturanti su razgledali Muzej Domovinskog rata u Karlovcu gdje su proveli neko vrijeme te se zatim uputili u Krašić. U župnoj crkvi u Krašiću dočekao ih je župnik vlč. Ivan Vučak koji je održao prigodni nagovor o životu i djelovanju bl. Stepinca te mlade potaknuo da, poput Blaženika, imaju pouzdanja u Boga i da svoj život grade s Bogom. Na kraju su zajedno molili zagovor Blaženika za uspješan završetak školske godine te za upis u željene srednje škole i ostvarenje vlastitog poziva.









Uslijedio je program s igrama u zatvorenom i otvorenom kojeg su pripremili animatori mladih Zagrebačke nadbiskupije čime je zaključen hodočasnički dan.


Ispišite stranicu: