HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.03.2016.

Izišao 15. broj godišnjaka Ljubite jedni druge! o svetkovini Božjega milosrđa!


Katolički godišnjak za evangelizaciju Ljubite jedni druge! u Godini milosrđa izašao je 15. put u nizu u župama kojima upravljaju oci dehonijanci: župi B. D. M. Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici te bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini, s ciljem širiti štovanje Božjega milosrđa. Časopis za novu evangelizaciju izlazi jednom godišnje o svetkovini Božjega milosrđa i nastaje u suradnji s Družbom Kristovom (Towarzystwo Chrystusowe dla Polonii Zagranicznej, TChr) iz poljskog Poznańa. Časopis kao i brojni drugi sadržaji na hrvatskom jeziku dostupni su na internetskoj stranici ljubite.org.

U Predgovoru, čitateljima se obraća o. Andrzej Wośko SCJ, odgovorni urednik časopisa i koordinator Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa pozivajući se na riječi sv. Ivana Pavla II.: „U Božjemu milosrđu svijet će pronaći mir, a čovjek sreću!“, osvrćući se na poseban način na Godinu milosrđa, na zaštitnike godine, na oblike štovanja Božjega milosrđa koje je posredovala sv. Faustina, na činjenicu da upravo u ovoj Jubilejskoj godini milosrđa koju je proglasio papa Franjo izlazi jubilarni, 15. broj časopisa koji promiče štovanje Božjega milosrđa. Slijedi „Razgovor s razlogom“, s Jelenom Vuković, urednicom i prevoditeljicom lista, tajnicom Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa koja opisuje djelovanje Koordinacije, ciljeve i ostvarene pothvate te daje osvrt na novi prijevod Dnevnika sv. Faustine u izdanju svećenika Srca Isusova; također poziva na 3. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa koji će se održati na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. listopada 2016. u Mariji Bistrici. Susret s Bogom, „Licem milosrđa“, bio je tema homilije biskupa Šaška na proslavi svetkovine Božjega milosrđa u Trnovčici 2015., a koju časopis u cijelosti prenosi, kao i izvješće o susretu štovatelja Božjega milosrđa održanog u Splitu u listopadu 2015., s kojega je i preneseno izlaganje o Sv. Franji Asiškom i milosrđu koje je održao fra Petar Milanović.

Rubrike Vjera, Progonstvo kršćana, Duhovne opasnosti, Civilizacije života/smrti, Obitelj, Mladi donose prijevode članaka iz poljskog izvornika Miłujcie się o aktualnim društvenim i vjerskim temama, poticaje na promjenu života, na ispravan način moljenja, napose za kršćane na Bliskom istoku, na opasnosti što ih sa sobom nose joga, vračanje, horoskopi. „Život je uvijek dobro“, članak je koji ističe dostojanstvo života od začeća do prirodne smrti po baštini koju je ostavila doskora sveta Majka Terezija, dok „Ozdravljenje od postpobačajnog sindroma“ osvješćuje način na koji je moguće zadobiti mir i milosrđe i liječiti rane postpobačajnog sindroma. Rubrika Obitelj i Mladi pozivaju na vjernost i ustrajnost u svetu življenju, i na pristupanje Pokretu čistih srdaca supružnika kao i Pokretu čistih srdaca. U njemu, među svojim vršnjacima iz cijelog svijeta, mladi pronalaze potporu onih koji imaju jednake životne stavove i poglede. Pristupiti je jednostavno: ispovjediti se, pričestiti, izmoliti 'Molitvu predanja' Isusu te ju svakodnevno provoditi u život.

Časopis je, uz dobrovoljne priloge, dostupan u župi u Trnovčici, napose u tijeku devetnice u čast Božjega milosrđa kao i na svetkovinu, 3. travnja, kada središnje euharistijsko slavlje u 15 sati predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. (jv)
Ispišite stranicu: