HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.05.2018.

„Jurajfest“ u župi sv. Jeronima u Maksimiru


Jurajfest je mladi festival duhovne glazbe koji se održava u župi sv. Jeronima u Maksimiru. Na njemu nastupaju zborovi i bandovi i solo pjevači koji svojim glasom, svirkom i veseljem slave Boga.

Sve je započelo 2010. godine inicijativom mladih i župnika vlč. Tomislava Petranovića koji su došli na ideju da bi se na neki način trebala iskoristiti ljepota Maksimirskog parka koja se nalazi u neposrednoj blizini naše župne crkve. Nakon kratkotrajnog razmišljanja došlo se na ideju da bi najljepše bilo kada bi se toj maloj oazi prirode u našemu gradu pridodalo još nešto prirodno - ljudski glas koji slavi Boga. A kako u u parku postoji kapelica sv. Juraja, odlučeno je da se festival zove Jurajfest. Zamišljen je kao susret i druženje mladih ljudi, koje povezuje vjera, iz raznih dijelova našega grada i okolice.

Prve tri godine uz velik uspjeh festival se održavao u parku Maksimiru, sve dok Jurajfest treće godine nije usred održavanja iznenadila kiša.

Iako se te godine festival nije održao do kraja, ipak je svima sada nakon što je prošao ostao u pamćenju kao lijepa anegdota. Poučeni iskustvom odlučili smo da se idućih godina Jurajfest održi u samoj crkvi sv. Jeronima u Maksimiru, a druženje poslije nastupa bude u crkvenom dvorištu koje je u sklopu parka.

U organizaciji mladi župe sv. Jeronima i podršku župnika nastavlja se ova kratka, ali lijepa tradicija. Cilj nam je rasplamsati u ljudima radost koju pjesma može probuditi, ukazati na jedan veseo i vedar nacin slavljenja Boga koji je danas sve rašireniji, i naravno lijepo se zabaviti i podružiti.

Jurajfest će se održati u subotu, 5. svibnja 2018. iza večernje mise koja počinje u 18.30 sati.

Nastupiti će zborovi Ashira (zbor mladih župe sv. Jeronima), Kefa-Stijena (zbor mladih župe Petrova), Anima Una (zbor mladih župe B.D. Marije Anđeoske), SKAC zbor i Matea Horvat. Svaki od izvođača izvesti će dvije pjesme, nakon čega će slijediti roštilj uz sportske, društvene igre, zabavu i ples.

Pozivamo vas sve da nam se pridružite i povedete svoje obitelji i prijatelje. Sigurno nećete pogriješiti! Sve vas čekamo u našem, sada već zelenom, predivnom i veselom Maksimiru!

Ivan Novak
Ispišite stranicu: