HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.04.2017.

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Porfiriju Periću

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je u povodu svetkovine Uskrsa čestitku njegovom Visokopreosvećenstvu gospodinu Porfiriju Periću, pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi:
 
Vaše Visokopreosvećenstvo!
 
U godini u kojoj Zagrebačka nadbiskupija slavi svoju Drugu sinodu s posebnom otvorenošću živimo otajstvo uskrsnuća Isusa Krista, te divne Božje ljubavi kojom smo zaodjenuti sjajem besmrtnosti i preporođeni, da bismo hodili »u novosti života« (Rim 6, 4).
 
Neka snaga Kristova uskrsnuća preobrazi našu vjeru da ga prepoznamo u Pismima, u Euharistiji i sakramentima, da bi naš kršćanski život bio utemeljen na istini Evanđelja. Ta nam istina govori da je Gospodin živ i da kroči uz nas na našim životnim stazama potičući nas da, usidreni u njegovo uskrsnuće, budemo nositelji nade u našem vremenu.
 
Vaše Visokopreosvećenstvo, u radosnom ozračju, što nam ga svake godine donosi Gospodinovo uskrsnuće, od srca čestitam Uskrs Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i povjerenim Vam vjernicima.
 
Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, srdačno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja.
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: