HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.04.2016.

Kardinal Bozanić predvodio obred ispraćaja tijela svetog Leopolda



Petodnevni boravak tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića završen je u ponedjeljak, 18. travnja 2016. godine obredom ispraćaja u kapucinskoj crkvi u Dubravi.
 
Obred je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je u svom nagovoru rekao kako danas imamo pravo Bogu reći veliko hvala. Bog je dobar i velika djela čini među nama. Ovih je dana to učinio pohodom svetog Leopolda Bogdana Mandića – istaknuo je Kardinal.


 
Naglasio je da smo se svi ovih dana htjeli približiti svetom Leopoldu osjećajući da on pokazuje put i cilj, put do Boga jer, kako je rekao, oni koji su blizu Bogu, oni zrače Božjim duhom.

Dok smo se približavali zemnim ostatcima svetog Leopolda, osjećali smo Božju blizinu, Božju nazočnost koja se očituje u njegovim svetima – kazao je Kardinal, zahvalivši pritom svim organizatorima, posebice provincijalu Hrvatske kapucinske provincije fra Juri Šarčeviću, provincijalu Venetske kapucinske provincije fra Robertu Genuinu i rektoru Svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi fra Flavianu Giovanniju Guselliju. Zahvalio je Kardinal i svim sredstvima društvenog priopćavanja koji su prepoznali važnost ovog događaja i o njemu izvijestili hrvatsku javnost.


 
Ovo je najveći događaj u Hrvatskoj ovih dana i on ima godišnje, stoljetno značenje jer smo čekali više od 50 godina da nam dođe sveti Leopold. Ovo se trebalo dogoditi – napomenuo je Kardinal, zaključivši svoj nagovor pozivom da ono što smo doživjeli čuvamo i nosimo u svojim srcima.
 
Tijelo svetog Leopolda do popodneva će biti izloženo vjernicima u kapucinskoj crkvi sv. Stjepana u Ljubljani, a oko 17 sati nastavit će put prema Padovi.


 
Prema riječima organizatora, u Dubravu je ovih dana pristiglo 246 hodočasničkih autobusa, te oko 200 000 vjernika.

 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: