HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.04.2019.

Korizmene srijede u župi Svih Svetih u Sesvetama



U župi Svih Svetih u Sesvetama tijekom korizme ove godine, održane su korizmene srijede s tematikom blaženika. Svake srijede župljani su imali priliku upoznati neke od blaženika Katoličke Crkve.



U srijedu, 13. ožujka pobliže smo upoznali blaženog Serafina Glasnovića Kodića i don Antona Muzića. Misno slavlje i klanjanje predvodio hvarski biskup mons. Petar Palić, a zajedno smo molili za povratak svih ljudi koji su napustili Hrvatsku u potrazi za boljim životom.



U srijedu 20. ožujka nakratko se u župu vratio bivši župni vikar, sadašnji upravitelj župa u Krašiću, Gornjem Prekrižju i Oštrcu vlč. Ivan Vučak. Ispričao nam je tešku životnu priču bl. Alojzja Stepinca, a molili smo na nakanu da svi nositelji vlasti u državi donose zakone u skladu s Božjim zakonom. Nakon Bogoslužja održana je pobožnost pred moćima Blaženika.



O bl. Miroslavu Bulešiću iz prve ruke nam je progovorio vicepostulator kauze za proglašenje blaženog Miroslava Bulešića svetim vlč. Ilija Jakovljević održavši svetu Misu i pobožnost pred moćima Blaženika. U srijedu 27. ožujka na nakanu smo stavili postizanje pravde i istine za sve nestale i stradale u totalitarnim režimima.



"Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja" - tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza, a njegovu životnu priču 3. travnja nam je ispričao vlč. Boris Jozić, povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji i župni vikar u župi sv. Petra. Naše molitve smo uputili za sve vjernike laike koji svakodnevno djeluju na dobrobit Boga i čovjeka.



Poslijednju u nizu korizmenu srijedu posvetili smo blaženim Drinskim Mučenicama. Svetu misu i klanjanje 10. travnja predvodio je župnik u župi Pohoda BDM u Sisku i povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Ivan Grbešić. Molili smo za nova sveta duhovna zvanja koja će cijeloga sebe predati Kristu baš kao što je to učinilo pet časnih sestara Družbe Kćeri Božje ljubavi.



Hvala Bogu na ovoj tradiciji te se iskreno nadamo i molimo da svi naši blaženici postanu svecima Božjim.





Ispišite stranicu: