HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.08.2023.

Kuća susreta Tabor proslavila 26. obljetnicu

Kuća susreta Tabor je na blagdan Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza u sklopu seminara “Ovo je Sin moj Ljubljeni! Slušajte ga", proslavila svojih 26 godina djelovanja u Samoboru.



Svečanu svetu misu predslavio je Hrvatski franjevački provincijal sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto, u koncelebraciji s braćom franjevcima. U svojoj homiliji fra Krišto rekao je kako se Isus opredijelio za "ljubav koja se očituje kroz služenje, koja nema granica i daje se do kraja te i nas poziva na taj autentičan put; put ljubavi, služenja i predanja."

Večernje misno slavlje slavio je fra Ivan Matić u koncelebraciji fra Željka Janjića, samoborskog gvardijana uz zbor voditelja Marina Rimca.



“Kuća susreta Tabor započela je svoj duhovni rad 1997. kada je fra Zvjezdan s Kaptola došao ovdje u Samobor. S obzirom na to da je rad ovog duhovnog centra započeo uz ovaj blagdan „Preobraženja Gospodinova“, Kuću susreta je nazvao Tabor gdje se susrećemo sa živim Bogom i gdje možemo doživjeti preobrazbu srca. Ljudi su doživjeli živoga Gospodina i o tome svaki dan svjedoče. Doživjeli su i preobrazbu svog obiteljskog, ali i društvenog života. Ponekad i mi sami čeznemo za osamom, da se odmorimo baš kao što je to i Isus učinio. Sva milina slila se na lice Isusovo kada se dogodio taj preobražaj. I mi smo gladni i potrebni takvog preobražaja, a da bi doživjeli zaista tu milinu, moramo otvoriti svoja srca prema Gospodinu", završio propovijed fra Ivan Matić.

Voditelj Kuće susreta Tabor, fra Ivan Matić u seminaru je prigodnim katehezama sudionicima približio otajstvo Isusovog preobraženja na gori Tabor. Bila je to i prigoda za sve sudionike i goste koji su pristigli na slavlje da zahvale dobrome Bogu za sve milosti koje su mnogi primili tijekom prošlih 26 godina, a također je bila prigoda zahvaliti svim poslužiteljima Kuće susreta Tabor koji su se odazvali na Isusov poziv služenja braći i sestrama. Stoga je u okviru prigodnog seminara u subotu, 5. kolovoza na večernjoj svetoj misi u službu primljeno još petero novih poslužitelja. Kući susreta Tabor želimo još puno godina djelovanja na radost svih onih koji su u potrebi za oslobođenjem i ozdravljenjem svih onih koji žele doći i doživjeti potpunu ljubav koja dolazi samo od Gospodina.



Silvija Blažević/ Dijana Pervan
Foto: Dijana Pervan 
Ispišite stranicu: