HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.04.2016.

Misa na korejskom u zagrebačkoj katedrali



U petak 15. travnja 2016. godine, skupina od oko 30 turista iz Južne Koreje iz biskupije Suwon, na čelu sa svećenikom vlč. Song Yong Oh Benediktom, slavili su euharistiju u zagrebačkoj prvostolnici.


 
U koncelebraciji je bio i povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral migranata i turista, vlč. Anđelko Katanec, koji je okupljene turiste pozdravio na korejskom jeziku i izrazio radost što brojni ljudi iz Koreje posjećuju Zagreb, a posebno što kao vjernici nalaze vrijeme za molitvu te uz blagoslov zaželio ugodan i siguran boravak u Hrvatskoj.


 
Korejski svećenik Benedikt u propovijedi je govorio o susretu Savla progonitelja Crkve i kršćanina Ananije koje je Bog povezao i pomirio. Isus Krist povezuje i danas ljude i Crkvu cijeloga svijeta preko euharistije - rekao je vlč. Benedikt te zaželio da i njihov boravak u Hrvatskoj bude poticaj za širenje Crkve.
 
U zagrebačku katedralu svakodnevno dolaze brojni strani turisti. Posljednih godina povećava se broj putnika iz Južne Koreje koji žele slaviti svetu misu u katedrali.


 
Prema katedralnoj knjizi misnika prošle godine u katedrali je slavljeno 28 misa na korejskom jeziku, a samo u travnju ove godine rezervirano je 6 termina za svete mise na korejskom.
 
Svete mise za vjerničke skupine iz inozemstva moguće je dogovoriti s Uredom za pastoral migranata i turista putem e-adrese: peregrini@zg-nadbiskupija.hr
 
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 
Ispišite stranicu: