HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.04.2017.

Mons. Jezerinac podijelio sakrament svete Potvrde u Konjšćini



U subotu, 29. travnja 2017. godine u župnoj crkvi svetog Dominika u Konjščini, mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u miru, podijelio je sakrament svete Potvrde 81. krizmaniku i krizmanici. Uz domaćeg župnika vlč. Milana Pušeca, misnom slavlju prisustvovali su dekan Zlatarsko- belečkog dekanata prečasni preč. Stjepan Prugovečki, vlč. Blaž Bartol svećenik u miru te bogoslovi Marko Malek Solgat i Alen Vrbek. Prije samog početka misnog slavlja, biskupa Jezerinca je pozdravila i zahvalila što će im podijeliti sveti sakrament krizmanica Tihana Vlahek.



Na početku misnog slavlja biskup Juraj Jezrinac je naglasio da je danas veliki dan za župu svetog Dominika, jer obnavljamo  vjeru. U svojoj propovjedi je mons. Jezerinac poručio: "Pustite  Duha Svetoga da živi u vama,  svjedočite i učvršćujte svoju vjeru, poštujte Boga i čovjeka, koristite Božje darove i  stvarajte određene navike: idite na misu, sudjelujte u Rječi Božjoj, molite i zahvaljujte Bogu svaki dan, ispitujte svoju savjest." Napomenuo je i da on moli za nas svaki dan da budemo na ponos svojem župniku i svojem narodu.



Prije samog završetka misnog slavlja biskup Jezerinac je blagoslovio kip svete Barbare koji će biti postavljen u kapelu u Klimnu koja je trenutno u izgradnji.

Jasna Lugarić, 
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: