HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.08.2023.

Mons. Miklenić predslavio proslavu svetog Lovre u Vivodini

Središnju proslavu župnog blagdana svetog Lovre u nedjelju, 13. kolovoza u Župi Vivodina predslavio je mons. Ivan Miklenić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkoga koji je tom prilikom podijelio sakrament svete potvrde.


 
U svojoj homiliji mons. Miklenić potaknuo je, kako krizmanike tako i one starije, da obnove vezu s Duhom Svetim, posvijeste mučeništvo svetog Lovre i da samo s Duhom Svetim mogu odabrati pravi put.
 
„S Isusom je sve moguće. Vidimo da i Petar hoda po vodi dok ga ne prestraši vjetar i onda počinje tonuti, a onda „Spasi Isuse!“ vapije Petar i Isus ga spasava. Svima nama se događa da padamo, da tonemo, imamo problema, postajemo malovjerni kada zaboravimo na Duha Svetoga. A onda vapimo Gospodinu i on nas spasava, on neće zatajiti. Ni sveti Lovro ne bi po ljudskom duhu imao snage narugati se mučiteljima i reći im da ga okrenu i na drugu stranu da nije imao Duha Svetoga u sebi. I mi bismo lakše sebi protumačili svoje probleme i poteškoće kada bismo bili u vezi s Bogom i Duhom Svetim i kada ne bismo bili oholi", rekao je mons. Miklenić.
 
"Dragi krizmanici, pred vama je vrijeme stasanja, bura i oluja... Kada vam se budu rugali, ismijavali vas, kada budu problemi..., ne brinite, samo ostanite povezani s Duhom Svetim i odabrat ćete pravi put, znat ćete razlučivati dobro i zlo, prepoznati Božje svjetlo u sebi, Duha Svetoga i nastaviti dalje bez straha", rekao je predslavitelj.

"Duh je Sveti Božja ljubav razlivena u našim srcima. Zato bismo i mi trebali uzvraćati tu ljubav Bogu i ljudima. Tražite Duha Svetoga, pronađite trenutke tišine, budite s Bogom – i Bog neće zakazati, on neće zatajiti. S Bogom možemo sve, a sami jedva da što možemo", zaključio je mons. Miklenić.
  
Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: