Kardinal Bozanić novim bogoslovima: Svoj hod prema svećeništvu započnite kod, sa, i od blaženog Alojzija Stepinca

Kardinal Bozanić susreo se kod groba blaženog Alojzija Stepinca s trideset četvoricom novih bogoslova, koji ove jeseni započinju svoju svećeničku formaciju u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

Kardinal Bozanić predvodio zahvalnicu na završetku zagrebačkog i hodočašća mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Kardinal Bozanić: Neka nas primljene milosti ohrabre i ojačaju na putu naše vjere kako bismo znali prepoznati Božju volju u našim životima i kako bismo je poput blaženog Alojzija nepokolebljivo slijedili.

Nema osobe koja je dublje povezala našu crkvenu pripadnost i hrvatski narod od blaženoga Alojzija!

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predslavio središnje euharistijsko slavlje 287. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije Majci Božjoj Bistričkoj.

Više od 1300 mladih hodočastilo Majci Božjoj Bistričkoj

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu okupilo je u subotu 8. rujna oko 1300 mladih iz 63 župe naše mjesne Crkve. Ove godine hodočašće se odvija pod geslom „Meni je živjeti Krist, a umrijeti dobitak!“ (Fil 1,21), a u znaku je 120. obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca i 20. obljetnice njegova proglašenja blaženim.

Upoznajte Gorana - mladića kojem su Misionarke ljubavi iz Zagreba spasile život

Kao i skoro svakoga dana, i tog se kišnog utorka uoči blagdana svete Majke Terezije desetak volontera okupilo ispred vrata samostana Misionarki ljubavi u Jukićevoj ulici kako bi pomoglo u pripremi toplog obroka za sto pedeset gladnih korisnika. Među njima je bio i Goran Mesar, 25-godišnji Podravac sa zagrebačkom adresom od 2016. godine.
#Isus: Oprošteni su joj grijesi mnogi jer ljubljaše mnogo. (Lk 7) #EvanđeljeDana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktualnosti

20.9.2018.

Novo ruho internetskog portala Informativne katoličke agencije

Novi portal odgovara na zahtjeve vremena i potrebe korisnika.
19.9.2018.

Tradicionalni posjet bogoslova prve godine Međubiskupijskom sjemeništu

33 bogoslova prve godine filozofsko-teološkog studija na KBF-u.
18.9.2018.

Započeo novi ciklus svjedočenja župnika sjemeništaraca

Duhovni poziv je radost življenja s Bogom.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

11.6.2018.

Održana prva sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Dogovorena shema Završnoga dokumenta.

Riječ Svetog Oca

12.9.2018.

Dan počinka – proroštvo oslobođenja

Ego, tu mislimo, na primjer, na ljudske strasti: proždrljivi, pohlepni, gramzivi, škrti, srditi, zavidni, lijeni, oholi - i tako dalje - robovi su svojih poroka koji ih tiraniziraju i muče. Nema predaha za proždrljivca, jer je grlo licemjernost trbuha, koji je pun, ali nas tjera da mislimo da je prazan. Licemjerni želudac nas čini proždrljivima. Mi smo robovi licemjernog trbuha. Nema predaha za proždrljivca i pohotna čovjeka koji moraju živjeti od užitka; tjeskobna težnja za posjedovanjem uništava škrtca, samo zgrću novac, čineći zlo drugima; vatra srdžbe i crv zavisti upropaštavaju odnose. Pisci kažu da od zavist tijelo i dušu požute, kao kad osoba ima hepatitis pa požuti. Zavidnici imaju žutu dušu, jer nikada ne mogu imati svježinu zdravlja duše. Zavist uništava. Lijenost koja izbjegava bilo koji trud čini čovjeka nesposobnim za život; egocentrizam - taj ego o kojem sam govorio - oholica kopa duboki jazi između sebe i drugih. Draga braćo i sestre, tko je dakle pravi rob? Tko je onaj koji zna za počinak? Tko je nesposoban ljubiti! Svi ti poroci, ti grijesi, ta sebičnost odvlače nas od ljubavi i čine nas nesposobnima za ljubav. Postajemo robovi sebe samih i ne možemo ljubiti, jer je ljubav uvijek okrenuta prema drugima.

Riječ Nadbiskupa

9.9.2018.

Kardinalova homilija prigodom 287. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Osjećamo da nas je sveti Ivan Pavao II. Kristovom snagom zaštitio, jačao glas naših vapaja i pomogao da susretnemo slobodu i radost u velikim iskušenjima. On je došao ovamo da bi, pred očima Bogorodice, skinuo veo s lika kardinala Alojzija Stepinca, da bi svijetu rekao komu pripadamo svojom vjerom i kulturom, da bi pokazao što je sve vrijedno u našemu srcu, a nas same ohrabrio da tu pripadnost ne zaniječemo, nego idemo tragom Svjedoka vjere, koji je zapečaćen mučeništvom. Molimo da s lika blaženog Alojzija bude podignut i zadnji veo. Pridonosimo tome svojom molitvom, ali prije svega svojim kršćanskim življenjem kojim svjedočimo da pripadamo Bogu i da volimo Katoličku Crkvu.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr