Misa za Domovinu u prigodi Dana državnosti

Euharistijsko slavlje predvodi zagrebački nadbiskup, uzoriti kardinal Josip Bozanić s početkom u 10.30 sati  u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu. 

Posjetom Stepinčevom Karmelu mladomisnici nastavili dugogodišnju tradiciju

Nastavljajući desetljećima dugu tradiciju da odmah pošto su zaređeni za svećenike dođu zahvaliti za molitvenu blizinu sestara karmelićanki, osmorica mladomisnika posjetila su samostan u Brezovici.

Zagrebačka nadbiskupija u mnogim aspektima prednjači u pastoralnom radu sa športašima. I to na razini cijele Crkve!

Odvijanje svjetskog nogometnog prvenstva potaklo nas je na razgovor s trajnim đakonom vlč. Marijanom Spehnjakom, povjerenikom za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić mladomisnicima: Budite graditelji zajedništva i jedinstva

Dragi ređenici, radosna srca zahvaljujem Kristu Gospodinu koji u našoj Crkvi nastavlja pozivati nove pastire – rekao je kardinal Bozanić predvodeći u subotu 9. lipnja euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, tijekom kojeg je za svećenike zaredio sedamnaestoricu mladića.
#Isus: Kad molite, ne blebećite kao pogani. Vi ovako molite: Oče naš, koji jesi na nebesima… (Mt 6) #EvanđeljeDana
 
 
 
 Aktualnosti

21.6.2018.

Tristotinjak slovenskih hodočasnika hodočastilo sv. Josipu

U organizaciji Radija Ognjišče.
20.6.2018.

Ustrajte poput sv. Josipa u Božjem pozivu koji vam je upućen!

Nastavljaju se hodočašća u Svetištu sv. Josipa.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

11.6.2018.

Održana prva sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Dogovorena shema Završnoga dokumenta.

Riječ Svetog Oca

17.6.2018.

Božje kraljevstvo raste u svijetu na tajanstven način

Katkad se čini da povijest, sa svojim zbivanjima i protagonistima, ide u suprotnom pravcu od nauma Oca nebeskoga, koji želi pravdu, bratstvo i mir za svu svoju djecu. No mi smo pozvani živjeti ova vremena kao razdoblja kušnje, nade i budnog iščekivanja žetve. Naime, kako nekoć tako i danas, Božje kraljevstvo raste u svijetu na tajanstven, iznenađujući način te otkriva skrivenu snagu malog sjemena, njegovu pobjedničku životnost. Unutar spleta osobnih i društvenih događaja koji ponekad kao da označavaju brodolom nade, trebamo se nastaviti pouzdavati u skriveno, ali moćno Božje djelovanje. Zato u trenucima tame i u teškoća ne smijemo klonuti duhom, nego ostati usidreni u vjernosti Bogu, u njegovoj prisutnosti koja uvijek spašava. Zapamtite ovo: Bog uvijek spašava. On je spasitelj.

Riječ Nadbiskupa

17.6.2018.

Kardinalova homilija prigodom završne proslave 240. obljetnice Križevačke eparhije

Draga braćo i sestre u Kristu, čuvajmo i živimo vjeru svojih otaca, vjeru kako su nam je predali naši pređi i budimo ponosni na nju. Ne zaboravimo da su vjernici, kako rimokatolici tako i vjernici katolici istočnog obreda, svoju katoličku vjeru u davnoj i nedavnoj prošlosti u nas često svjedočili i do mučeništva. (...) Po ljudskim mjerilima neznatnost i poniznost oduzimaju čovjeku snagu i hrabrost, ali u duhovnom životu je suprotno: kada spoznamo kako je Božja milost ozdravila naše slabosti i očistila našu grješnost, jača naša nada, učvršćuje se naše pouzdanje u Boga koji nas nikada ne napušta, jer Bog je vjeran usprkos našoj nevjeri. To je trajna poruka života blaženog Alojzija Stepinca: U tebe se, Gospodine, uzdam!

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr