[VIDEO] Vlč. Jakov Rađa: Radujte se!

Radujte se! Isus Krist ti daje mogućnost da živiš novim životom koji nije temeljen na tvojim snagama, nego je otvoren Duhu Svetomu, gdje si poput onoga koji trči a ne mori se, gori a ne sagorijeva, u onom poslanju koje ti Bog daje. 

Draga subraćo, ne bojte se! Čuvajmo svećeničko zajedništvo i ljubavlju služimo jedni drugima!

Održan predbožićni susret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića sa svećenicima koji djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije. 

[VIDEO] Pripremni susreti za SHKM 2020. u Zagrebu: Turopoljski arhiđakonat

Oko 50 mladih Turopoljskog arhiđakonata okupilo se u subotu 1. prosinca na Trećem pripremnom susretu mladih po arhiđakonatima Zagrebačke nadbiskupije uoči Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine.
#Isus će se roditi od Marije, zaručene za Josipa, sina Davidova. (Mt 1) #EvanđeljeDana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktualnosti

17.12.2018.

Započelo cjelodnevno ispovijedanje u zagrebačkoj katedrali

Trajat će sve do svetkovine Božića.
16.12.2018.

Kardinal Bozanić pohodio župu Blaškovec i blagoslovio nova zvona

Bez Božje blizine ne bismo mogli živjeti.
16.12.2018.

Krist se rođenjem u štalici priklonio siromasima

Susret s korisnicima Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici te stotinjak osoba s invaliditetom. 
16.12.2018.

Caritasov adventski susret umirovljenika

Susret završio podjelom dvjestotinjak paketa higijenskih i prehrambenih proizvoda.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

6.12.2018.

Održana treća sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Pod predsjedanjem kardinala Bozanića.
26.9.2018.

Održana druga sjednica Radne skupine za izradu Završnoga dokumenta Sinode

Iduća sjednica Radne skupine dogovorena je za 4. i 5. prosinca.

Riječ Svetog Oca

12.12.2018.

Zaufana molitva

... nitko od nas nije dužan prihvatiti teoriju koju su nekoć u prošlosti neki zastupali, to jest da je prosidbena molitva slab oblik vjere, dočim bi najautentičnija molitva bila čista hvala, ona koja traži Boga bez tereta svake prošnje. Ne, to nije istina. Prosidbena molitva je autentična, spontana, čin vjere u Boga koji je Otac, koji je dobar, koji je svemoćan. To je čin vjere u meni, koji sam mali, grešan, potrebit. I zato je molitva, u kojoj za nešto molimo, veoma uzvišena. Bog je Otac koji ima veliku samilost prema nama i želi da njegova djeca s njim razgovaraju bez straha, da ga izravno nazivaju „Oče“; ili mu u teškoćama govore: „Gospodine, što si mi to učinio?“. Zato mu sve možemo ispripovijedati, čak i stvari koje u našem životu ostaju naopake i neshvatljive. I obećao nam je da će biti s nama zauvijek, do posljednjih dana našega života na ovoj zemlji. Molimo se našem Ocu, počinjući tako, jednostavno: „Oče“ ili „tata“. On nas razumije i silno ljubi.

Riječ Nadbiskupa

17.11.2018.

Kardinalova homilija u bazilici sv. Marije Velike na završetku pohoda hrvatskih biskupa "ad limina apostolorum"

Između brojnih poveznica koje su u povijesti spajale hrvatske vjernike i ovu Baziliku, spominjem tek dvije. Prva se odnosi na činjenicu da ova Bazilika čuva spomen prvih dana studija u Rimu mladoga Alojzija Stepinca i slavlja njegove Mlade mise. Sam nadbiskup Stepinac, prema svjedočanstvu župnika Vranekovića, rekao je ovo: »U početku bilo mi je u Rimu malo čudno. Pa kud sam to došao? – Ponovno sumnje: je li to uistinu Božji poziv? – Bili su to teški dani. I onda, kako je to običaj, da alumni Germanicuma u I. godini iza predavanja – u pratnji starijih – pregledaju malo rimske crkve, dođem tako u Sv. Mariju Veliku. Tu se pomolim – i tu je bio kraj svakoj mojoj sumnji!... Prvu sam Misu služio baš kod Majke Božje Velike na Isusovim jaslicama. To mi je bilo najmilije mjesto: služiti prvu Misu na mjestu, gdje je Spasitelj došao na svijet…« (Josip Vraneković, Dnevnik. Život u Krašiću zasužnjenog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca (5. XII. 1951 – 10. II. 1960.), Zagreb, 2011., str. 213). Povezanost između jaslica i križa vidljiva je i u Stepinčevoj svećeničkoj službi. On je, naime, svoje svećeništvo počeo živjeti pod geslom, uzetim iz poslanice sv. Pavla: »A ja, ne daj Bože, da bih se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista po kojem je meni svijet raspet i ja svijetu« (Gal 6,14).

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr