HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.02.2016.

Obilježavanje 85. obljetnice Isusova ukazanja sv. Faustini, blagdana Katedre sv. Petra i peti dan Devetnice Milosrđa



Čudesno se kao i uvijek objavilo Božje milosrđe  i u jedan dan spojilo  85. obljetnicu Isusova ukazanja sv. Faustini Kowalskoj,  Blagdan Katedre sv. Petra Apostola i 5-ti dan Devetnice Milosrđa koju molimo za kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca, te duhovni i moralni preporod hrvatske mladeži, mir u svijetu te blagoslovljene plodove Svjetskog dana mladih 2016 u Krakowu.

O ukazanju Isusovu pred 85 godina sv. Faustina napisala je ove riječi u svom Dnevniku ((47): „Navečer, kad sam bila u ćeliji, ugledala sam Isusa, Gospodina, u bijeloj odjeći. Jedna ruka je podignuta za blagoslov, druga je dodirivala odjeću na grudima. Iz otvorenog dijela odjeće na prsima izlazile su dvije zrake:crvena i bijela. Šuteći promatrah Golspodina. Moja duša je bila prožeta strahom ali i velikom radošću. Nakon nekog vremena Isus mi reče:“Naslikaj sliku prema onom što vidiš, s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe. Ja želim da se ta slika štuje, najprije u vašoj kapeli, a onda u cijelom svijetu.
(48) Ja obećavam da ona duša, koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam također, već ovdje na zemlji, pobjedu nad neprijateljima, posebno u trenutku smrti. Sam ću ih braniti kao svoju čast.“

U ponedjeljak 22. veljače sve ove nakane okupile su  članove Misionara milosrdnog Isusa, Poslanike Božjeg milosrđa kao i mnoge štovatelje Božjeg milosrđa iz Župe ali i iz ostalih župa u Zagrebu a sve pod vodstvom našeg kapelana vlč. Ivana Vučaka u klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz relikvijar sv. Faustine.  Pred nama je opet bila slika Isusova ukazanja sv. Faustini jer je njen relikvijar podsjećao na ovaj događaj koji je navršio svoju 85. obljetnicu u Svetoj godini milosrđa.

Uz čitanja prigodnih tekstova iz Dnevnika sv. Faustine, koji je nastao na zahtjev bl. M. Sopočka duhovnika sv. Faustine koji je sam analizirao 82 objave sestri Faustini, a dva cenzora potvrdili su istinitost Isusovih objava i njihov nadnaravni karakter , izmolili smo  i Krunicu Božjem milosrđu koju je sam Isus (Dnevnik 475, 687 ) objavio sv. Faustini, a za koju je rekao, da ublažuje srdžbu Nebeskog Oca.

Dn. 687 : „Jednom, kad sam išla hodnikom u kuhinju, čula sam riječi u mojoj duši:“Neprestano moli krunicu (Božjem milosrđu) koju sam te naučio. Ma tko je god bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik – ako samo jednom izmoli krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa. Neshvatljive milosti podijelit ću onim dušama, koje poklone povjerenje Mojem milosrđu.“
Molili smo Božje milosrđe i za našeg Papu Franju, za biskupe, svećenike, redovnike/ce, za nova duhovna zvanja, za naše obitelji, za mlade, za sve bolesne, stare i nemoćne, za sve nas koji posebno štujemo Božje milosrđe, ali i za cijeli hrvatski narod i za cijeli svijet.
Uslijedio je najsvečaniji trenutak naše molitve sv.Misa koju je slavio vlč. Vučak uz đakona Marinka te ministrante.

Božja Riječ nadahnula je vlč. Ivana na propovijed o Božjem milosrđu koje je doživio sv. Petar apostol koji je triput zatajio Isusa ali Isus mu daje priliku jer se pokajao i potvrđuje Božje milosrđe ne samo praštanjem Petru, nego i uzdizanjem Petra na najviši crkveni položaj, poglavara Crkve. To je Božje milosrđe. Divno je objasnio to vlč. Vučak riječima: „Važno je pokajati se i prihvatiti Božje milosrđe“, usporedivši Judu koji nije mogao prihvatio Božje milosrđe.

Ovo slavlje Božje ljubavi i milosrđa završili smo čašćenjem relikvijara sv. Faustine, tajnice Božjeg milosrđa kako ju je sam Isus nazvao u Dnevniku. Bilo je dirljivopromatrati ljude kako dolaze i dodiruju moćnik moleći Božje milosrđe, prihvaćajući Božje milosrđe u svom životu i pritom moleći zagovor svete Faustine.

Orguljaš Juraj Ivanić je svojim sviranjem uljepšao cijeli događaj, a Zbor gospođa svojim pjevanjem za cijelo to vrijeme upotpunio cijelo slavlje. Zahvalni smo dragom Bogu i na ovom svjedočanstvu  Njegova milosrđa za sve nas.
Nada Caren

Ispišite stranicu: