HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.02.2016.

Obiteljski susret u Domaslovcu



"Milosrđe mi je milo, a ne žrtva", naziv je kateheze za obitelji koja se održala u nedjelju,14. veljače 2016. u Župi Krista Kralja u Domaslovcu.

Obiteljska zajednica žive krunice u suradnji sa župnikom Branimirom Budinskim, obilježila je Svjetski dan braka prigodnim programom za bračne parove. Susret je započeo molitvom i upoznavanjem, i to tako da su supružnici predstavili svog bračnog partnera i odgovorili na pitanje: "Zašto volim svoju suprugu, ili svog supruga?"

Lijepo je bilo slušati kako ljubav nakon pet, dvadeset, trideset i pet ili šezdeset i jednu godinu braka, koliko je imao najstariji par zajedničkog bračnog života, još uvijek živi među supružnicima.



Kako se nalazimo u Godini milosrđa, velečasni Branimir je obiteljima približio značenje potpunog oprosta u spomenutoj godini i što sve kao vjernici u toj godini možemo zadobiti utječući se i moleći Božanskom milosrđu.

Katehezu koja je bila prožeta milosrđem, žrtvom, korizmom, brakom, približio nam je dipl. teolog Antun Dodić, koji je primjerima iz svakidašnjice i vlastitog života prikazao značenje spomenutog.

Djeca su imala svoju radionicu i to na temu korizme i odricanja. Nakon kateheze slijedio je križni put. Novina ovog križnog puta bila je da su postaje pisale same obitelji. Velečasni Branimir predvodio je križni put, a svaka obitelj čitala svoja razmatranja postaje.

U svetoj misi, nakon vjerovanja, bračni parovi imali su obnovu bračnih zavjeta. Dirljivo je bilo slušati kako nakon tolikih godina braka, supružnici obnavljaju i posvješćuju ono što su na dan vjenčanja obećali pred Bogom jedno drugome.


Ivana Vlahović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
 
Ispišite stranicu: