HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.08.2023.

Proslavljen blagdan Gospe od Anđela i patron župe u Sesvetskoj Sopnici



Svečano misno slavlje proslave Gospe od Anđela (Porcijunkule) u srijedu, 2. kolovoza u Župi svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici predslavio je fra Slaven Brekalo, gvardijan Franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća BDM u zagrebačkoj Dubravi.

U homiliji, fra Brekalo je okupljenim vjernicima približio život Blažene Djevice Marije i svetoga Franje i poručio im da rast u vjeri i životu dolazi korak po korak ako svoje želje podrede Gospodinu i predaju mu planove.



Na kraju misnog slavlja domaći župnik fra Marinko Baotić zahvalio je fra Brekalu i brojnim svećenicima koji su se odazvali pozivu, ispovijedali i koncelebrirali na misama, među ostalima i dekanu Sesvetsko-vugrovečkog dekanata preč. Zlatku Pavetiću, vlč. Josipu Senjaku, vlč. Vjekoslavu Pavloviću, fra Emanuelu Josiću i o. Zlatku Pletikosiću.

Misnim slavljem zaokruženo je četverodnevno obilježavanje župne svetkovine, a samoj proslavi prethodila je trodnevnica i duhovna obnova mladih i obitelji.



Nakon misnog slavlja održan je humanitarni koncert, a sva prikupljena sredstva bit će donirana za obnovu župno-samostanske kripte, izgradnju zvonika i obnovu krova koji je stradao u nedavnom velikom nevremenu u Zagrebu. Organizator koncerta, župni vikar fra Stipo Karajica tom prigodom čestitao je župljanima njihov najvažniji dan, zahvalio dobročiniteljima, kao i volonterima koji su ugradili djelić sebe da ovogodišnja proslava župne svetkovine bude radosno i dostojno proslavljena.

Tekst: Josip Tolić
Foto: Foto-Studio Time
Ispišite stranicu: