HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.08.2023.

Psihosocijalna podrška Zagrebačkog Caritasa djeci žrtvama nasilja u obitelji

Caritas Zagrebačke nadbiskupije započeo provedbu projekta u sklopu kojeg će pružiti pomoć i podršku djeci žrtvama nasilja u obitelji.

Projekt »Psihosocijalna podrška djeci žrtvama nasilja u obitelji«, koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije prijavio Zagrebačkoj županiji na Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2023. godini, odobren je za financiranje u iznosu od 2.500 eura te je ugovor potpisan 26. svibnja 2023. godine.



Tijekom ovog projekta provodit će se grupni i individualni tretmani s djecom i majkama u Kući za žrtve obiteljskoga nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Glavni cilj projekta je jačati samopoštovanje, razviti vještine asertivne i nenasilne komunikacije, kao i pozitivne životne vještine kod djece uz stručnu pomoć i podršku te sudjelovanje u iskustvenim grupama.

Tako će se raditi i na prevenciji međugeneracijskog prijenosa nasilja i izgradnji kulture nenasilja. Tijekom projekta djeca će dobiti dublji uvid u zdrave modele ponašanja u okolini i obitelji kako bi njihova slika obiteljskih odnosa, ali i svih drugih socijalnih odnosa bila zdravija i pozitivnija, a što će ujedno pridonijeti i prevenciji daljnjih psihosocijalnih problema i poremećaja.



Rebeka Mihaljević / Caritas Zagrebačke nadbiskupije
 
Ispišite stranicu: