HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.03.2016.

Skupština Hrvatske mreže za beskućnike



Predstavnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sudjelovali su na susretu Hrvatske mreže za beskućnike održanom na Sljemenu od 4. do 6. ožujka 2016. godine.


U ime zagrebačkog Caritasa, koji je punopravni član Mreže od prošle godine, u programu susreta sudjelovale su voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Iva Hrvačić, socijalna radnica i psihologinja Maja Šimić te koordinatorica projekata Andrea Šimunović.
 
Od ostalih sudionika bili su nazočni predstavnici članica Mreže i njezinih suradnika: Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Centar za razvoj neprofitnih organizacija CERANEO (ZG), RCCG Dom Nade (ZG), Udruga »Novi put« iz Varaždina, Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Udruga »Milosrđe« - Centar za beskućnike iz Karlovca, FSR Trsat - Prihvatilište za beskućnike »Ruže svetog Franje« u Rijeci, Udruga »Sv. Jeronim« iz Kaštel Gomilice, Udruga »MOST« iz Splita.
 
Tijekom dvodnevnog programa održana je Skupština Mreže i pripremljen je Operativni plan rada za 2016. godinu, kojim je obuhvaćena organizacija Nacionalnog susreta i formiranje Hrvatske reprezentacije beskućnika. Članice Mreže također su iznijele svoje planove o narednim aktivnostima. Organizirana je i radionica pisanja projektnih prijedloga, koju su vodili voditelj prihvatilišta za beskućnike u Velikoj Kosnici Zvonko Mlinar i Đordana Barbarić (Udruga MOST). Zatim su obrađene teme: Standardi kvalitete u pružanju socijalnih usluga (Zvonko Mlinar); Pravilnik o vođenju evidencije i dokumentacije (Zvonko Mlinar i Petra Drčić - Centar za razvoj neprofitnih organizacija CERANEO); Vodič za beskućnike i osobe u riziku od beskućništva (predsjednik HMZB Drago Lelas i Zvonko Mlinar).
 
U okviru pripreme 10. nacionalnog susreta o beskućnicima, odlučeno je da se isti održi u Zagrebu 10. listopada ove godine, a da nositelji organizacije budu Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i Caritas Zagrebačke nadbiskupije. (CZN)
Ispišite stranicu: