HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.05.2017.

Svibanj - mjesec prepun milosti



Na blagdan svetog Josipa radnika, u Župi Srca Isusova u sklopu bolnice Sestara Milosrdnica u Vinogradskoj ulici, svečano je započeo mjesec svibanjskih pobožnosti u čast Blaženoj Djevici Mariji.
 
U ulaznoj procesiji svete mise koju je predvodio vlč. Borna Puškarić u koncelebraciji sa župnikom bolničke župe vlč. Božom Belinićem i asistenciju trajnog đakona vlč. Đure Matića, liječnici, djelatnici bolnice Sestara Milosrdnica nosili su kip Gospe Fatimske te ga postavili na prikladno mjesto u svetištu gdje će ostati kroz cijeli mjesec svibanj.
 
U svojoj homiliji vlč. Puškarić naglasio je kako ove godine započinjemo mjesec svibanj u posebnom vremenu obilježavanja 100. obljetnice ukazanja Majke Božje u Fatimi. „Fatimska poruka nije izgubila na svojoj aktualnosti. Dapače, upravo nam ona donosi lijek za opću i slojevitu krizu kroz koje prolazi naše društvo“, rekao je vlč. Puškarić.
 
Propovjednik, osvrćući se na Evanđelje dana, rekao je da se i mi danas poput učenika iz Evanđelja pitamo što nam je činiti da bismo radili djela Božja, te kako je Isusov odgovor učenicima neraskidivo povezan s ulogom Blažene Djevice Marije u vjerničkom životu. „Isus nam je rekao da je djelo Božje vjerovati u njega, Sina Božjega i Spasitelja svijeta, a Gospa ima samo jednu želju. Da vjerujemo u njezinog raspetog i uskrslog Sina, ljubimo ga i služimo mu te tako doživimo sreću na zemlji i vječno spasenje“, rekao je vlč. Puškarić.
 
Jedna od fatimskih vidjelica, sestra Lucija dos Santos, nastavio je propovjednik, 1997. godine uz odobrenje Kongregacije za nauk vjere sastavila je svojevrsni sažetak poruka Anđela i Gospe od Krunice u Fatimi nazvavši ih „Apeli fatimske poruke“.
 
„Znakovito je da prvi apel govori o daru nadnaravne vjere kao temelju našeg odnosa s Bogom. Sestra Lucija, nakon osamdeset godina razmatranja poruke koju je primila od Gospe od Krunice, željela je naglasiti kako je glavno poslanje Marije u životu čovjeka da se otvori daru vjere“, rekao je vlč. Puškarić, zaželjevši svima blagoslovljen milosni Gospin mjesec te velikodušnost u molitvi svete krunice i žrtvi za obraćenja grješnika.
 
Nakon svete mise okupljeni vjernici, predvođeni župnikom vlč. Božom Belinićem, obnovili su posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinom te svečano otpjevali himan u čast Gospi Fatimskoj.
 
Ispišite stranicu: