HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.04.2016.

Tijelo sv. Leopolda ispraćeno iz zagrebačke prvostolnice



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u četvrtak 14. travnja 2016. godine s početkom u 22 sata bogoslužje prigodom ispraćaja tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića iz zagrebačke prvostolnice prema crkvi u Dubravi u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj mons.  Alessandrom D'Erricom, bjelovarsko-križevačkim biskupom mons. Vjekoslavom Huzjakom, vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj mons. Jurom Bogdanom, vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj u miru mons. Jurjem Jezerincem, pomoćnim zagrebačkim biskupima mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim, provincijalima Hrvatske, Slovenske i Venetske kapucinske provincije – fra Jurom Šarčevićem, fra Vladom Kolenkom i fra Robertom Genuinom,  rektorom Svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovi fra Flavianom Giovanni Gusellomn, gvardijanom samostana kapucina u Padovi fra Marcom Putinom te mnogobrojnim vjernicima.



Obraćajući se prisutnima Kardinal je izrazio zahvalnost za vrijeme milosti u kojima je uz nas bio sv. Leopold Bogdan Mandić te svima onima koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju. Zahvalu je izrekao i provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević.



Od 15. travnja do 17. travnja svečevo tijelo će cijeli dan biti izloženo na štovanje vjernicima i hodočasnicima u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića, a svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed.









Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: