HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.02.2016.

Tribina „Stepinac i zaštita života“ u Župi sv. Josipa



Uz početak nove kampanje „40 dana za život“, u utorak 9. veljače 2016., organizirana je tribina pod nazivom „Stepinac i zaštita života“ u Župi sv. Josipa.

Službeni početak korizmene kampanje bio je 10. veljače ove godine, na dan kada se spominjemo blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

S obzirom na to da je inicijativa kroz molitvu odredila upravo bl. Alojzija Stepinca kao svog nacionalnog zaštitnika, u dogovoru sa župnikom, vlč. Damirom Ocvirkom, tribina je održana u sklopu obiteljskih kateheza u veljači. Na tribini je govorio Tomica Plukavec, prof., tajnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije, a tribinu je pjesmom animirao bend mladih ''Duhovni kutak''.

Okupilo se stotinjak ljudi koji su imali jedinstvenu priliku slušati o raznim, nigdje objavljenim anegdotama i zanimljivostima iz života Blaženika. Zanimljivo je kako je već tada blaženi Alojzije Stepinac ukazivao na veliki problem abortusa nazivajući ga „bijelom kugom“.

Nakon tribine uslijedilo je ležerno druženje te su se sudionici kroz razgovor s organizatorima zagrebačke inicijative mogli pobliže upoznati s novom kampanjom u kojoj će se, ispred KBC Sestara milosrdnica, moliti 24 sata dnevno, svaki dan od 10.2. do 20.3. ove godine.

Petra Tišljarić
Ispišite stranicu: