HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.08.2023.

Trodnevnica i proslava svetkovine sv. Klare u novozagrebačkoj Župi svete Klare

Župna svetkovina sv. Klare svečano će biti proslavljena u petak, 11. kolovoza 2023. u župnoj crkvi svete Klare djevice u istoimenome novozagrebačkom naselju. Misu u 8 sati slavit će domaći župnik vlč. Darko Pužin, misu u 11 sati fra Robert Perišić, OFM, župnik susjedne Župe sv. Križa, Novi Zagreb – Siget i Trnsko, a večernju misu u 18.30 slavit će preč. Vladimir Cvetnić, župnik Župe Imena Marijina i sv. Jurja iz Odre, Velikogorički dekanat.

Trodnevnu duhovnu pripravu (misa s prigodnom propovijedi) uoči župne svetkovine od 8. do 10. kolovoza 2023. predvodit će vlč. Đuro Zrakić, dugogodišnji prijatelj Župe.  Župljani i hodočasnici svakoga dana prije sv. mise imat će prigodu za sakrament pomirenja, kao i prigodu za osobnu molitvu pred relikvijarom svete Klare, koji Župa ima u trajnom vlasništvu darom i dobrotom asiškoga samostana sestara klarisa.

Na dan svetkovine, nakon večernje sv. mise bit će održan prigodan kulturno-umjetnički program na prostoru ispred DVD-a, a u slučaju kiše u sportskoj dvorani Osnovne škole.
Ispišite stranicu: