HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.03.2016.

Trostruko slavlje u Župi Dobroga Pastira u Brestju



Velik je i blagoslovljen bio petak 4. ožujka  u Brestju. Završilo je Biblijsko bdjenje – danonoćno čitanje Svetog pisma pet dana i pet noći. Dvjestotinjak čitača i redara izmjenjivalo se svakih pola sata za Ambonom. Gotovo svi čitači su naglasili da im je čitanje Biblije u crkvi nešto posebno, što se ne može mjeriti s čitanjem kod kuće. Mnogi nemaju prigodu čitati u crkvi pa je ovo bila prilika da se ohrabre i možda pridruže Zajednici čitača u župi. Posebno je ozračje vladalo tih pet dana u Brestju. Prigodu da mogu doći i slušati Božju riječ u bilo koje doba dana ili noći iskoristile su brojne obitelji s djecom što nas posebno veseli.

Pobožnost križnog puta predvodili su članovi Zajednice obitelji. Pater Mijo Nikić predslavio je misu trećega dana Velike devetnice Dobrome Pastiru u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Ivanom Filipčićem i don Ilijom Janjićem. Duhovna je to priprava za župni blagdan Dobroga Pastira 17. travnja, koja će se održavati tijekom devet petaka. Pater Mijo je u propovijedi govorio o daru Euharistije koju nam je Krist ostavio na posljednjoj večeri. Pozdravljajući čitače Biblije rekao je da nam čitanje i slušanje Božje riječi stvara „štit“ koji sotona ne može probiti. U punoj župnoj crkvi pozvao je sve da si uvijek posvijeste da na Oltaru nije obični kruh već živi Isus. Na koncu je pater Mijo predstavio udruge u kojima djeluje: Biskup Josip Lang i Kap dobrote. Volonteri tih udruga ponudili su župljanjima na izlazu iz crkve promotivne materijale.

Vrhunac večeri bio je poslije mise kad je izloženo Presveto na štovanje. Pozivu svetog Oca odazvali su se Brestjani u velikom broju. Meditacije i molitve predvodili su članovi molitvenih zajednica koje djeluju u župi. Mnogi su iskoristili priliku za ispovijed.
Hvala Milosrdnom Isusu na udjeljenim darovima.
Ivan Čutura, 
župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: