HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.02.2016.

U Trnovčici proslavljena 85. obljetnica objave Milosrdnog Isusa sv. Faustini


 
U ponedjeljak, 22. veljače 2016. u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici euharistijskim klanjanjem u okviru Devetnice Milosrđa obilježena je 85. obljetnica velike objave Milosrdnog Isusa sv. Faustini Kowalskoj. Na taj dan, 1931., započinje njezino poslanje kao tajnice i apostola Božjega milosrđa – naviještati svijetu otajstvo Milosrđa.



U objavi koju je sv. Faustina, jedna od najvećih mističarki Katoličke Crkve primila u Plocku, Isus joj nalaže naslikati sliku prema onome što vidi: Uskrsloga Krista u bijeloj haljini s jednom rukom uzdignutom na blagoslov i drugom koja dotiče haljinu na grudima iz kojih izviru dvije zrake - crvena i blijeda, uz obećanje da duša koja bude štovala ovu sliku neće propasti i da će ju braniti kao svoju čast.



Samo nekoliko dana nakon toga ukazanja Isus je uputio još jednu želju - da se ustanovi svetkovina Božjega milosrđa. Ovu je Isusovu želju ispunio papa Ivan Pavao II. 2000. godine te obvezao čitavu Crkvu svetkovati je na prvu nedjelju iza Uskrsa.

Euharistijsko klanjanje predvodila je Hrvatska dehonijanska mladež, pokretač inicijative Devetnice Milosrđa, koju je podržao Ured za mlade HBK i Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa, a koja se moli u više gradova Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine te Crne Gore. (jv.)
 
Ispišite stranicu: