HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.03.2016.

Vrata crkve sv. Blaža bit će otvorena 24 sata na poziv pape

Punih 24 sata zagrebačka Župa sv. Blaža sudjelovat će u svjetskoj molitvenoj inicijativi pape Franje: vrata crkve bit će otvorena za molitvu, sakrament pomirenja i razmatranje od petka do subote navečer, 4. i 5. ožujka.

Program »24 sata za Gospodina« započinje pobožnošću križnog puta i misnim slavljem u petak u 18 sati, nakon čega će biti izložen Presveti Oltarski Sakrament sve do subotnje večernje mise.

Prve sate »24 sata za Gospodina« – u petak do ponoći – animirati će molitvene župne zajednice: Marijina legija, Tješitelji milosrdnog Isusa, molitelji krunice, Zajednica muškaraca sv. Josipa, a tijekom noći bit će posebno vidljiva prisutnost zajednice mladih.

U ponoć će se tako moliti Povečerje, u 3 sata pobožnost milosrdnom Isusu, u 6.30 sati krunica Blažene Djevice Marije, a u 7 sati slavit će se misa s molitvom Jutarnje iz Časoslova.

Tijekom svih 24 sata klanjanja vjernici će moći zapisati svoje molitvene nakane koje će biti prikazane na misi, a poseban će prostor biti posvećen Božjoj riječi te porukama pape Franje iz njegove posljednje knjige »Božje je ime milosrđe«.

Prisutnošću, nakanama i molitvama Zagrepčani se pridružuju svjetskoj molitvenoj inicijativi i ujedinjuju s vjernicima iz cijeloga svijeta u korizmenoj inicijativi »24 sata za Gospodina«.

Tim 24-satnim cjelodnevnim klanjanjem nastavljaju se obljetnička slavlja u povodu proslave stote obljetnice postojanja župe sv. Blaža, biskupa i mučenika.

Ivan Tašev
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: