HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.05.2017.

„Zagreb vas čeka! U Zagrebu vas očekuje bl. Alojzije Stepinac! Dobro došli svi u Zagreb 2020. godine“

Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 2020. godine


Zagreb domaćin 11. susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. godine.


Na kraju svečanoga euharistijskog slavlja 10. susreta hrvatske katoličke mladeži koji je okupio oko 30.000 mladih hodočasnika iz cijele Hrvatske, od kojih 6200 iz Zagrebačke nadbiskupije, te inozemstva, predsjednik HBK mons. Želimir Puljić najavio je da će Zagreb biti domaćin idućeg Susreta hrvatske katoličke mladeži.




Nakon što su predstavnici mladih hodočasnika Zagrebačke nadbiskupije od mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije preuzeli „Križ mladih“, sudionicima susreta obratio se i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

„Danas je lijepo biti u Vukovaru. U Vukovaru koji je danas grad hrvatske mladeži. Zašto smo ovdje? Mi smo danas ovdje samo zbog jednog razloga, jer je Krist uskrsnuo i on je živ među nama, i mi ovdje okupljeni živi smo svjedoci Krista živoga među nama. Ponosni smo, jer smo s Kristom i zato smo zajedno s Njim na ovom hodočašću“, rekao je kardinal Bozanić.



Kardinal Bozanić istaknuo je simboliku koja se očituje u tome da će mladi katolici iz Vukovara, grada hrvatske žrtve i hrvatske slobode, krenuti u Zagreb, grad svih Hrvata u kojem će se održati idući Susret hrvatske katoličke mladeži 2020.



„Zagreb vas čeka! U Zagrebu vas očekuje bl. Alojzije Stepinac! Dobro došli svi u Zagreb 2020. godine“, rekao je Kardinal te povjerio organizaciju tog susreta mladima Zagrebačke nadbiskupije. (IKA)
Ispišite stranicu: