HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.09.2022.

Zahvalno hodočašće Župe sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko u Rim



Nakon što su 30. kolovoza ove godine svečano proslavili 250. obljetnicu dovršetka gradnje i blagoslova župne crkve sv. Ivana Nepomuka, više od stotinu župljana Župe sv. Ivana Nepomuka, Stupnik - Lučko, predvođeno svojim župnikom vlč. Dubravkom Škrlinom Hrenom, pošlo je na hodošašće u Rim od 31. kolovoza do 5. rujna 2022. godine, u znaku zahvale za 250 godina postojanja župne crkve.



Nakon posjeta Asizu, u Rimu su posjetili četiri papinske bazilike te druge znamenitosti naše vjere. U Papinskom hrvatskom zavodu i crkvi sv. Jeronima primio ih je rektor preč. Marko Đurin, tumačeći važnost i povijest Zavoda sv. Jeronima. U zajedništvu s vicerektorom Zavoda i župnikom Dubravkom misno slavlje za hodočasnike predvodio je križevački vladika mons. Milan Stipić.



U Papinskoj Rimskoj bogosloviji na Lateranu (Pontificio Seminario Romano Maggiore) župljane je primio Papin vikar za Rimsku biskupiju kardinal Angelo De Donatis, koji je govorio o Rimskoj bogosloviji, rastumačio oslike novouređene velike sjemenišne kapele, zajedno se pomolio, izrazio privrženost Hrvatskoj i njezinim ljepotama te svima udijelio blagoslov. Susret djece, mladih i starijih župljana s kardinalom bio je izrazito srdačan.



Hodočašće je završilo sudjelovanjem na misnom slavlju na Trgu sv. Petra, koje je prigodom proglašenja blaženim pape Ivana Pavla I. predvodio papa Franjo, kojeg su župljani susreli i pozdravili u neposrednoj blizini.



Župni ured Lučko
Ispišite stranicu: