Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Papa poslao pismo zahvale kardinalu Bozaniću za svoj apostolski pohod Hrvatskoj

 

Sveti Otac Benedikt XVI. poslao je nadbiskupu zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću pismo zahvale za svoj apostolski pohod Hrvatskoj:

 

Časnom bratu

Josipu Kardinalu Bozaniću

Zagrebačkom nadbiskupu

 

Na povratku s moga pastirskog pohoda dragoj hrvatskoj Zemlji, želim izraziti Vama, Uzoriti Gospodine, pomoćnim Biskupima, Svećenicima, Redovnicima i Redovnicama i čitavoj zajednici vjernika Nadbiskupije zagrebačke, moju živu zahvalnost za srdačan doček koji ste mi pružili kao i za predivna liturgijska slavlja uz dirljivo sudjelovanje i iskrenu pobožnost nazočnih.

Na osobit način zahvaljujem na zahtjevnim i drugim pripravama koje su dovele do uspjeha ovaj moj posjet koji ću nositi u dubini duše kao ugodnu i milosnu uspomenu.

Molim od srca Gospodina da po slavnom zagovoru Presvete Bogorodice Marije, Majke Božje od Kamenitih Vrata, izlije obilje svojih darova i nebeske utjehe nad čitavu zemlju te nadahne duhovnu gorljivost i velikodušnu pastoralnu obnovu za novu evangelizaciju.

S tim željama i kao znak moje naklonosti, upućujem Vama, Gospodine Kardinale, poseban blagoslov, koji rado širim i na Vaše suradnike kao i na sve koji su povjereni Vašoj pastirskoj brizi.

Iz Vatikana, 13. lipnja 2011.

Benedikt XVI.

 

 

Preslik zahvale pogledajte ovdje.

Zvonko Franc,

voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik