Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Svetkovina sv. Leopolda proslavljena u župi Ljubljanica-Voltino

Zagrebačka Župa sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica-Voltino proslavila je svetkovinu svog naslovnika u nedjelju 12. svibnja 2024. svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta preč. Željko Tanjić.
 
Predvoditelj misnog slavlja u homiliji je naglasio važnost molitve i zajedništva kao u prvim danima Crkve te Isusova oproštajnog govora u kojem moli Oca da one koje mu je dao sačuva u svom imenu, da budu jedno. Spomenuo je da život svetog Leopolda nije bio nimalo lagan i da su svi njegovi nedostatci postali ljepota i snaga u Kristu te da su sveci najbolja knjiga živog evanđelja.

Proslavi župne svetkovine prethodila je trodnevnica tijekom koje su se prožimala duhovna i kulturna događanja. Nastupili su orkestar Hrvatske vojske i Barbara Suhodolčan Vrbički, zatim Zlatni zborovi, otvorena je izložba Eve Vukine uz nastup ženske klape „Dišpet“, te KUD Hruševec Kupljenski.

Kulturni program u čast sv. Leopolda nastavlja se i u tjednu nakon svetkovine projekcijom filma „Marijina zemlja“, otvorenjem izložbe „Portreti i pejzaži“ Mimija M. Gonskog te koncertom projekta Violinmusic4all i Zagrebačke filharmonije s gostima.


Župa Ljubljanica-Voltino