Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Bogoslovi prve godine posjetili kapelu Corpus Domini

Povodom obilježavanja Dana Državnosti i svetkovine Tijelova, bogoslovi prve formacijske godine posjetili su kapelicu euharistijskog klanjanja Corpus Domini na Trešnjevki. Bogoslovi su sudjelovali i pjevanjem animirali euharistijsko slavlje koje je predslavio rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Željko Faltak. Prije samog slavlja uslijedila je pobožnost Presvetom Oltarskom Sakramentu kroz klanjanje i molitvu litanija Srcu Isusovu. 
 
U svojoj homiliji preč. Faltak osvrnuo se na molitvu koju molimo kod svakog završetka euharistijskog klanjanja te istaknuo kako je čovjek danas, u materijalističkom i virtualnom svijetu izgubio osjećaj divljenja. Isto tako, moramo promatrati otajstvo Tijela i Krvi Kristove u kojem Krist nije smo izvršitelj čina žrtve, nego je on sam žrtva. U zajedništvu bogoslova prve godine sudjelovala su i dvojica bogoslova treće godine koji su proveli svoj pastoralni praktikum u Župi sv. Marka Križevčanina na čijem teritoriju se nalazi kapelica Corpus Domini.
 
Po završetku slavlja bogoslovi su imali priliku za upoznavanje i razgovor s klauzurnim sestrama Pohođenja Svete Marije te druženje s rektorom kapelice preč. Vladom Razumom koji je ujedno i vanjski duhovnik Bogoslovije.
 
Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište