Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslavljena župna svetkovina sv. Benedikta u Blaškovcu

U četvrtak 11. srpnja u župnoj crkvi u Blaškovcu proslavljena je svetkovina svetog Benedikta, zaštitnika župe. Svečano misno slavlje predslavio je nadbiskup mons. Dražen Kutleša.

Župnik vlč. Vjekoslav Pavlović u pozdravnom govoru istaknuo je svoj prvi susret s novim nadbiskupom koji je na njemu ostavio izrazito pozitivan dojam.  

Nadbiskup je u svojoj homiliji, počevši od evanđeoskog ulomka, razlamao Božju riječ i povezivao ju sa životom svetog Benedikta, ali i našom svakodnevicom, te nam posvijestio kakav je naš odnos s Bogom.

U zahvalnom dijelu svečanog misnog slavlja predstavnik ekonomskog i pastoralnog vijeća g. Dalibor Bastalec je u znak zahvale za posjet nadbiskupa župnoj zajednici u Blaškovcu uručio cvijeće i prekrasnu sliku s detaljnim opisom, koji je izmamio osmijeh na licu nadbiskupa te je od srca zahvalio za primljene darove.

Po završetku župnik vlč. Pavlović zahvalio je svima koji su doprinijeli kako bi se župna svetkovina dostojno proslavila te je pozvao uzvanike na zajedničku večeru i druženje.  
 
Kristijan Vidović, župni medijski suradnik