Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Biskup Gorski krstio osmo dijete u obitelji Čolaković

Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski predvodio je u nedjelju 14. srpnja misno slavlje u Župi sv. Ivana Bosca u zagrebačkom Podsusedu te krstio djevojčicu Josipu, osmo dijete u obitelji Čolaković.
 
Mons. Gorski u propovijedi je istaknuo uzoran kršćanski život obitelji Čolaković, njihovu otvorenost životu, bračnu vjernost i zauzetost za kršćanski odgoj brojne djece. Preporučio im je da se pouzdaju u Božju providnost i da svojoj djeci budu prvi svjedoci vjere koja slavi Boga života, kako ovozemnog u njegovoj prolaznosti tako i, još više, vječnoga života u nebeskoj slavi.

Uz biskupa Gorskog, na euharistijskom slavlju suslavili su župnik don Tunjo Blažević te odgojitelj u prednovicijatskoj salezijanskoj zajednici don Mladen Delić. Kuma malenoj Josipi bila je Senija Ćoso. Inače, najstariji brat malene Josipe Matija redoviti je ministrant u toj zagrebačkoj župi. Obitelj Krešimira i Katarine Čolaković redovito se okuplja na euharistijskim slavljima te ostalim župnim događanjima. Na kraju misnog slavlja biskup Gorski je čestitao roditeljima novokrštene Josipe, uručivši im prigodni dar Zagrebačke nadbiskupije.

IKA/Foto: Anto Stojić