Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Ministar Ivan Šipić u posjetu HKS-u

U četvrtak 18. srpnja 2024. Hrvatsko katoličko sveučilište posjetio je ministar demografije i iseljeništva Ivan Šipić. Ministra Šipića primio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić zajedno s prof. dr. sc. Rokom Mišetićem, prorektorom za nastavu.

Na sastanku je rektor Tanjić ministra Šipića upoznao s razvojem Hrvatskog katoličkog sveučilišta te je u središtu razgovora bila suradnja između Sveučilišta i Ministarstva. Naime, Hrvatsko katoličko sveučilište u suradnji s tadašnjim Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade pokrenulo je 2023. projekt „Demografija u fokusu: Istraživanje lokalnih i regionalnih perspektiva“. Projekt je preuzelo potom Ministarstvo demografije i useljeništva te su do sada održane tri konferencije na kojima su predstavljeni rezultati istraživanja.

S Hrvatskog katoličkog sveučilišta u projektu sudjeluju nastavnici sa Sveučilišnog odjela za sociologiju predvođeni prorektorom Mišetićem. Suradnja na projektu se nastavlja te su planirane još dvije konferencije. Tijekom razgovora razmatrani su također i novi oblici suradnje na različitim područjima važnim za hrvatsko društvo.
 
HKS