Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Prvi dan devetnice uoči proslave blagdana bl. Augustina Kažotića, Zagreb - Peščenica

Na blagdan sv. Jakova apostola, u četvrtak 25. srpnja u Župi bl. Augustina Kažotića u Zagrebu na Peščenici (Ivanićgradska 71, na križanju s Vukovarskom) započinje devetnica za proslavu bl. Augustina Kažotića, zaštitnika župe i samostana bl. Augustina Kažotića, biskupa Zagreba i Lucere, prvoga hrvatskoga blaženika. Misna slavlja devetnice slavit će se u 19 sati.
 
Na početku devetnice, 25. 26. i 27. srpnja, trodnevnu duhovnu obnovu vodi fr. Petar Galić, starješina dominikanskoga samostana sv. Dominika u Trogiru i upravitelj Nacionalnoga svetišta bl. Augustina Kažotića u Trogiru.
 
U nedjelju 28. srpnja misno slavlje u 19 sati predvodi novi dominikanski provincijal fr. Tomislav Kraljević, prvi župnik Župe bl. Augustina Kažotića (2001.-2011.).
 
U ponedjeljak 29. srpnja euharistijsko slavlje predvodi vlč. Marijan Piskač, župnik Župe Uznesenja Blažene Dj. Marije u Zagrebu u Resniku, član Svećeničkog bratstva sv. Dominika.
 
U utorak 30. srpnja euharistijsko slavlje predvodi don Ivica Mršo, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
 
U srijedu 31. srpnja euharistijsko slavlje predvodi i propovijeda fra Bože Vuleta, OFM, gvardijan samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu.
 
U četvrtak 1. kolovoza euharistijsko slavlje predvodi i propovijeda fra Draženko Tomić, OFM, profesor na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i župnik u Brinju, Lipicama i Letincu.
 
U petak 2. kolovoza euharistijsko slavlje predvodi i propovijeda preč. Tomislav Hačko, vicepostulator kauza za proglašenje svetih i blaženih Zagrebačke nadbiskupije
 
Na samu svetkovinu, u subotu 3. kolovoza, mise su u 7.00, 8.30, 11.30 i središnje euharistijsko slavlje u 19 sati koje predvodi mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini.
 
Liturgijska slavlja u devetnici i na samu svetkovinu animira mješoviti župni zbor Župe bl. Augustina Kažotića.
 
Svakoga dana u devetnici u 18.30 je molitva krunice i prigoda za ispovijed.