Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslavljen sv. Kristofor, suzaštitnik Župe Soblinec te provedena akcija MIVA

Blagdan sv. Kristofora, suzaštitnika župe proslavljen je svečanim misnim slavljem u nedjelju, 28 srpnja u Župi Bezgrešnog Začeća BDM u Soblincu koje je predvodio vlč. Dominik Glasnović, upravitelj župe. Tom prilikom održana je i Akcija MIVA koju provode Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj.

Na misnom slavlju prisustvovale su misionarka u Ugandi s. Vedrana Ljubić i ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin. Misno slavlje pjesmom je animirao Župni zbor Gloria.

U svojoj propovijedi, župnik je rastumačio naviješteno Evanđelje o umnažanju kruha i ribica. Vlč. Glasnović zatim je podsjetio župljane da će Gospodin umnožiti sve malo i sitno što donesu pred Njega. Ohrabrio je župljane da nikada ne pomisle kako ništa ne mogu učiniti jer primjerice nemaju dovoljno vremena ili novaca, ili misle da ne znaju dovoljno kako bi nešto napravili. Naglasio je da to nije važno, nego da je najvažnija ljubav s kojom nešto čine. "Nitko nije beskoristan i nije sva naša snaga u onome da se sve vidi - molitva je nevidljiva, a ima ogromnu snagu. Kada čovjek misli da ništa ne može dati ili napraviti, neka se sjeti da može moliti. Kad u ljubavi svoje mrvice predamo Gospodinu, on će ih blagosloviti i umnožiti", rekao je vlč. Glasnović.

Na kraju misnog slavlja župnik Glasnović izrazio je radost i zahvalnost što su župljani okupljeni kao zajednica, a zatim je misionarka s. Vedrana Ljubić svjedočila o svom poslanju te izrazila zahvalnost na podršci misionarima i misionarkama. Ravnateljica PMD-a s. Ivana Margarin kratko je predstavila aktivnosti misionara i kako su bitni u životima onih kojima su poslani. Zahvalila je župniku na podršci, ali i cijeloj župnoj zajednici na molitvenoj i materijalnoj pomoći.

Nakon misnog slavlja vlč. glasnović obišao vozila i blagoslovio ih, a župljani su mogli dati prilog za Akciju MIVA (kupnju misijskih vozila) te u dvorištu crkve nabaviti misijske materijale pa i na taj način pomoći i podržati misijsko djelovanje.
 
Vlatka Burić,
župna medijska suradnica