Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Korisnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ljetovali u Krčkoj biskupiji

Suradnja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s Caritasom Krčke biskupije omogućuje ljetovanje obitelji i korisnika Caritasa. Naime, tri obitelji s ukupno devetnaestero članova, koji su korisnici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, proveli su dio ljeta na našem lijepom Jadranskom moru.

Tijekom projekta "Prijatelji s mora" Caritasa Biskupije Krk, dvije obitelji boravile su u privatnom smještaju jedne obitelji na otoku Rabu koja će tijekom ove sezone velikodušno primiti ukupno čak 4 obitelji. Riječ je o obiteljima slabih financijskih mogućnosti, koje žive kao podstanari - jednu obitelj čini samohrana majka s tri kćeri školskoga uzrasta i oni su bili tjedan dana na moru; drugu obitelj čini bračni par s dvoje djece i oni su trenutno na smještaju, a boravit će na moru šest dana.
  
Nevezano uz projekt "Prijatelji s mora", koji je započeo 2019., Caritas Biskupije Krk u svojoj Kući za odmor "Dom Emaus" u Martinšćici na otoku Cresu od 2006. vodi sezonski projekt ljetovanja djece i obitelji različitih socijalnih kategorija. Uz brojne darovatelje, glavnu financijsku podršku ovom projektu daje Hrvatski Caritas. Treća obitelj ljetovala je u toj kući šest dana. Tu obitelj čine supružnici i devetero djece. Spomenimo i to da je u ovoj kući od 12. do 20. srpnja ove godine ljetovala i veća grupa korisnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije iz Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici.
 

ZAHVALA KORISNIKA PROJEKTA "PRIJATELJI S MORA"
 
Ovo ljeto smo djeca i ja imali priliku zajedno ljetovati na Rabu. Bili smo smješteni u kući gospođe Danice i njene divne obitelji. Već prilikom telefonskog razgovora sam osjetila koliko je gospođa Danica skromna, topla i da ona i obitelj žive blisko i u vjeri. Sam dolazak na Rab bio je pomalo stresan jer idemo kod nekoga koga ne poznamo. Već po izlasku iz autobusa dočekali su nas gospođa Danica i njezin sin. Dočekani kao da idemo obitelji! Primili su djecu i mene na predivnih i nezaboravnih tjedan dana. Gospođa Danica nam je čak u stan stavila povrće, sokove... kako ne bismo odmah morali razmišljati gdje je trgovina. Znate onaj osjećaj kad kažete nigdje kao kod svojih i kod kuće - e pa tako smo se mi osjećali! Cijela njihova obitelj je divna i ako se mene pita previše skromna jer ovo što su učinili za nas i još neke obitelj ne bi napravio svatko. Mi još ne možemo vjerovati da je netko za nas učinio da se osjećamo kao da smo njihovi rođaci, prijatelji i otvorio nam vrata svoje kuće i svoje obitelj. Na moru smo djeca i ja, malo je reći, uživali i odmorili, skupili uspomene za sjećanje. Kada smo odlazili nisu dozvolili da se mučimo s koferima već su oslobodili svoje vrijeme, što znamo da u sezoni nije lako i došli se svi pozdraviti s nama - i djeca od njezina sina, njegova supruga i sestra - i odvesti nas na kolodvor. Dobili smo i poklone za uspomenu na ovo divno ljetovanje, a meni je žao što nisam bila u mogućnosti uzeti barem njihovoj djeci sitnice. Iskreno i od srca cijeloj obitelji smo beskrajno zahvalni i želimo im puno zdravlja i Božjeg blagoslova!
 
 
ZAHVALA KORISNIKA KUĆE ZA ODMOR "DOM EMAUS"
 
Zahvalni smo Božjoj providnosti i Caritasu Krčke biskupije što smo ovo ljeto imali priliku doći na otok Cres. Bilo nam je jako lijepo, upoznali smo nove ljude i župnika koji su nas lijepo prihvatili. Posebno zahvaljujemo svima koji su nam ovo omogućili. Nezaboravni dani!
 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje na suradnji i donacijama Caritasu Biskupije Krk i njegovim darovateljima te voditelju ovoga sezonskoga projekta gosp. Robertu Broziću na koordinaciji smještaja, a sve na dobrobit svih članova potrebitih obitelji!


 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije