Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

​Treći dan trodnevnice uoči proslave sv. Klare u Župi svete Klare u Novom Zagrebu​

Blagdan svete Klare Asiške bit će proslavljen u nedjelju 11. kolovoza kao župna svetkovina novozagrebačke Župe svete Klare djevice. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodi mons. Antun Škvorčević, požeški biskup u miru u koncelebraciji sa župnikom vlč. Darkom Pužinom i svećenicima iz susjednih župa.

Svete mise slavit će se još u 8 i u 17 sati. Nakon mise u 17 sati slijedi prigodan kulturno-umjetnički program na prostoru ispred mjesnog DVD-a preko puta župne crkve, a u slučaju kiše program će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole.

Svečanoj proslavi župne svetkovine prethodi trodnevna duhovna priprava (misa s prigodnom propovijedi). U četvrtak 8. i petak 9. kolovoza mise su večernje u 18.30 sati, a u subotu 10. kolovoza bit će slavljena jutarnja misa u 8 sati.
Župljani i hodočasnici svakoga dana prije misnog slavlja mogu pristupiti sakramentu pomirenja,a bit će mogućnost i za osobnu molitvu pred relikvijarom s moćima kose svete Klare, koje Župa ima u trajnom vlasništvu darom i dobrotom sestara klarisa iz samostana u Asizu, rodnome gradu svete Klare.