Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Hodočašće mladih Župe Isusova Uskrsnuća u Međugorje

Od 9. do 11. kolovoza mladi župe Isusova Uskrsnuća, Sesvetski Kraljevec hodočastili su u Međugorje. Hodočašće je organizirao i vodio kapelan župe, pater Ivan Raljušić. 
 
Prvoga dana hodočasnici su u popodnevnim satima stigli u Međugorje te su sudjelovali na večernjem molitvenom programu, u sklopu kojeg je bila krunica, misa i klanjanje križu. 
 
Drugog su se dana u ranim jutarnjim satima popeli na brdo Križevac, a tijekom uspona molili su križni put. Također, toga su dana u prostoru kuće zajednice Cenacolo u Međugorju poslušali svjedočanstva dvojice bivših ovisnika i sadašnjih članova zajednice. Navečer, kao i prvog dana, sudjelovali su u večernjem molitvenom programu; krunica, misa i klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
 
Posljednjeg dana hodočasnici su se moleći krunicu, u ranim jutarnjim satima, popeli na Podbrdo ukazanja. Također, zajedno su sudjelovali na nedjeljnoj svetoj misi u crkvi svetog Jakova, a poslije ručka krenuli su natrag svojim kućama.
 
Program hodočašća je, uz molitveno vrijeme, sadržavao i dosta slobodnog vremena kojeg su mladi koristili za tišinu, molitvu, ali i druženje, međusobno upoznavanje te dijeljenje iskustava. Tako je samo hodočašće i putovanje u autobusu obilježeno molitvom, pjesmom i druženjem.
 
 
Karlo Sladoja, župni medijski suradnik