Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u franjevačkom samostanu u Samoboru

"Slovenski umjetnik Franc Jelovšek osmislio je sliku koja se nalazi iza oltara našeg samostana, a označava Marijino uznesenje na nebo. Umjetnik uzima elemente iz crkve i oslikava ih na freski, da Marijin grob danas, uobličimo u crkveni oltar", uvodne su riječi fra Željka Janjića u svečano misno slavlje koje je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Samoboru na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza predvodio fra Franjo Tomašević, gvardijan u Krapini.

Propovjednik je govorio o Marijinom životu, njezinoj važnosti u Kristovom životu ali i važnosti molitve svete krunice. "Dopustimo da što više naših izgovorenih riječi - bude biblijskih riječi, tada će biti manje psovke, nesuglasica i nesloge. Neka u svakome od nas bude duša Marijina, da slavimo puna srca Gospodina našega", istaknuo je fra Tomašević.

Euharistijsko slavlje animirao je Marin Rimac. Na kraju euharistije gvardijan samostana fra Željko Janjić zahvalio je pateru Franji Tomaševiću na dolasku i predslavljenju svete mise, kao i svim vjernicima na dolasku i štovanju Blažene Djevice Marije. Nakon misnog blagoslova svi vjernici obišli su oltar Blažene Djevice Marije.
 
 
Silvija Blažević