Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Nadbiskup Kutleša predvodio misno slavlje prigodom župne svetkovine u Velikom Trgovišću

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša predvodio je na blagdan BDM od Sedam Žalosti 15. rujna svečano misno slavlje u istoimenoj župnoj crkvi u Velikom Trgovišću.
 
Uz nadbiskupa Kutlešu koncelebrirali su nadbiskupski tajnik vlč. Domagoj Topić, dekan Krapinskog dekanata preč. Vladimir Drnetić, župnik Župe Bezgrešnog začeću u Maču vlč. Marko Toplak, gvardijan iz Krapine fra Franjo Tomašević  i župnik domaćin vlč. Luka Slijepčević.
 
Mons. Kutleša u prigodnoj je homiliji tumačeći svaku od sedam žalosti BDM pozvao okupljene vjernike da u Majci Božjoj Žalosnoj pronađu utjehu, uzor i snagu. 
 
HOMILIJA
 
Na kraju misnog slavlja mons. Kutleša predao je zahvalu gospodinu Petru Seljanu, koji je 27 godina vršio službu zvonara i sakristana u župi Veliko Trgovišće i tako je nesebično pomagao trojici župnika. Župljani su mu također zahvalili prigodnim darovima.
 
Misno slavlje pjesmom je pratio župni mješoviti zbor župe Veliko Trgovišće pod vodstvom Ksenije Vuksan i Božidara Šipka.
 
Po završetku misnog slavlja uz župnu crkvu nastavljeno je druženje nadbiskupa Kutleše s okupljenim vjernicima.
 
U drugom dijelu svog prvog posjeta ovoj župi mons. Kutleša obišao je i župu Velika Erpenja, kojom također upravlja vlč. Slijepčević.
 
 
Željka Žigman, župna medijska suradnica