Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslava 20. obljetnice posvete župne crkve u Granešinskim Novakima

U nedjelju 15. rujna obilježena je obljetnica dvadeset godina posvete župne crkve Župe BDM Kraljice Mira u Granešinskim Novakima u Dubravi. Crkva je posvećena Blaženoj Djevici Mariji Kraljici mira, a posvetio ju je kard. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup 15. rujna 2004. godine te pohranio moći bl. Alojzija Stepinca u kameni oltar.
 
Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački uz koncelebraciju prof. fra Ante Crnčevića, župnika domaćina vlč. Marijana Ožegovića te trajnog đakona Božidara Hadaša. Slavlje je uveličano pjevanjem župnog zbora pod vodstvom gđe Ane Ivanagić i dolaskom mladih i aktivnih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Granešina.
 
U homiliji mons. Ivan Šaško je istaknuo važnost župe i župnih zajednica s napomenom da su upravo župljani i vjernici oni koji čine Crkvu s naglaskom na nedjeljno evanđelje (Mk 8,27-35) pitajući vjernike "što oni kažu, tko je Isus za njih?".
 
Na samom kraju svete mise župnik domaćin vlč. Ožegović zahvalio je mons. Ivanu Šašku na dolasku i upućenim riječima te je zahvalio župnom zboru, čitačima, ministrantima te svim ostalim suradnicima.
 
Nakon svete mise u župnom prostoru nastavilo se druženje župljana uz pjesmu i agape.
 

Klara Simon, župna medijska suradnica